MOČNA VOLJA

Nepalska groza: 80 ur preživel v ruševinah

Objavljeno 29. april 2015 15.53 | Posodobljeno 29. april 2015 15.53 | Piše: A. L.

Pil je svoj urin. Včeraj je obupal. Prepričan je bil, da bo umrl.

Rishi Khanal.

KATMANDU – Kar 80 ur po silovitem sobotnem potresu so reševalci izpod ruševin hotela izkopali moškega. Strokovnjaki so dejali, da se zelo redko zgodi, da ranjena oseba preživi toliko časa. Našli so ga v torek okoli poldneva na obrobju nepalske prestolnice, pri tem pa so si pomagali s posebno opremo, ki zaznava znake življenja. Ko so ga našli, je francoska ekipa potrebovala še dodatnih 10 ur, da so ga rešili iz ruševin. Reuters poroča, da gre za 28-letnega Rishija Khanala.

Zdravnik, ki ga je zdravil, Akhilesh Shrestha je dejal, da je moškega, pri katerem sumijo, da ima zlomljeno nogo, očitno pri življenju ohranjala močna volja. Poleg te je moral, da bi preživel, piti svoj urin.

V The Guardianu so zapisali, da je bil v času, ko se je hotel zrušil, ravno dokončal kosilo in se je odpravil v drugo nadstropje. Dolgo je upal, da ga bodo rešili, včeraj pa je obupal. Ruševine so mu ujele nogo, nohti so postali beli, ustnice pa so mu razpokale. Bil je prepričan, da bo umrl. Okoli njega so bila trupla in ogaben smrad. Vseeno pa je z udarjanjem po ruševinah vendarle vzbudil pozornost reševalcev, ki so ga naposled osvobodili.

Deli s prijatelji