PODJETNO

Nekdanji pastor prodaja vibratorje

Objavljeno 04. maj 2012 23.49 | Posodobljeno 04. maj 2012 23.45 | Piše: A. J.

Nizozemec je bil 23 let duhovnik, zdaj hoče ljudem približati spolnost.

V rokah jezne ženske lahko vibrator postane tudi orožje ...

UTRECHT – Poželenje ni več smrtni greh – to lahko sklepamo iz zgodbe o nekdanjem protestantskem duhovniku z Nizozemskega, 56-letnem pastorju Marcu Angenentu, ki se zdaj preživlja s prodajo seksualnih pripomočkov prek spleta, zato da bi vernikom pomagal uživati pri seksu.

»Če nam je bog dal telo, kaj je toliko napačnega v poželenju,« se je med neko nedeljsko mašo v Utrechtu pred časom spraševal Marc Angenent. In na svoje vprašanje tudi podal odgovor, in sicer v obliki spletne strani, na kateri zdaj vernikom prodaja vibratorje, lubrikante, kondome in druge pripomočke, da bi spolnost sprejeli kot zabavo in ne nujno kot način ustvarjanja potomcev. S spletno seks trgovino z imenom Ljubezenski vrt se bojuje proti poželenjefobiji, ki pa, kot trdi, vpliva na vse večje nezadovoljstvo z zakonom vse več krščanskih parov.

Seksualne terapije je združil s prodajanjem pripomočkov prek spleta

Ko je še delal kot duhovnik, kar je počel kar 23 let, je vernike pogosto spraševal o spolnem življenju. Presenečen pa je bil, ko je izvedel, da je novim parom seks dolgočasen. Pogosto jim je svetoval, naj se prepustijo strastem in domišljiji, česar pa so se številni bali, ker so seks dojemali kot nekaj umazanega. Potem ko je zapustil duhovniško službo, se je posvetil delu seksualnega terapevta, kar je kombiniral z dejavnostjo trgovca s seksi igračami. Vseeno si je postavil omejitev: ne prodaja sadomazo igrač niti pornofilmov. Marc sicer nima nič proti njim, a meni, da bi to bila kaplja čez rob ali preprosto preveč za njegove že dovolj prestrašene stranke.

Tuji portali sicer ne navajajo, kako gre prodaja in kakšni so odzivi cerkve na Nizozemskem, glede na dejstvo, da je nekdanji duhovnik radikalno spremenil svoj poklic.
 

Deli s prijatelji