BAJNO

Ne boste verjeli, koliko zasluži Melania in koliko Donald Trump

Objavljeno 19. maj 2016 11.17 | Posodobljeno 19. maj 2016 11.17 | Piše: STA, Mo. S.

Trump med drugim služi s prodajo, knjigami, z oddajanjem v najem, delnicami in celo s pokojninami.

NEW YORK – Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je ameriški volilni komisiji (FEC) prijavil 557 milijonov dolarjev dohodka v lanskem letu. Njegova najverjetnejša demokratska protikandidatka Hillary Clinton je zaslužila nekaj manj kot sedem milijonov dolarjev, večinoma s prodajo knjige in z govori.

Vloga Clintonove pri FEC ima 11 strani, Trumpova pa kar 104 in navaja več kot 550 organizacij ali podjetij, kjer je direktor, predsednik ali član. Prijavil je tudi ženin, torej Melanijin dohodek od prodaje kozmetike in oblačil, ki je bil nižji od 50.000 dolarjev.

Obvlada vse

Trump med drugim služi s prodajo, knjigami, z oddajanjem v najem, delnicami in celo s pokojninami. Pokojnino v višini 170.000 dolarjev je dobil lani od igralskega ceha zaradi svojih številnih televizijskih nastopov v oddajah, nadaljevankah in filmih.

Kar 3,7 milijona dolarjev je zaslužil s svojim letalom, čeprav gre za potegavščino v Trumpovem slogu, saj je denar prispevala njegova predsedniška kampanja, ki jo je lani financiral večinoma sam. Restavracije so mu navrgle okoli štiri milijone dolarjev, 50 milijonov dolarjev pa je dobil s prodajo licence za miss universe, ko se je sprl s televizijo NBC zaradi svojih rasističnih izjav o mehiških priseljencih. Trump milijone služi tudi s prodajo svojih knjig in iz drugih virov.

Deli s prijatelji