POVEZANA ZA ZMERAJ

Natakarica gostu podarila ledvico

Objavljeno 06. junij 2015 16.12 | Posodobljeno 05. junij 2015 18.18 | Piše: E. B.

Rednemu gostu, sicer vdovcu, rešila življenje.

Stara je komaj 22 let: ker ni mogla pomagati babici, je rešila stalno stranko.

ATLANTA – Njun odnos je bil do nedavnega strogo posloven in platonski: ona je natakarica, on pa redna stranka. Pred dnevi sta se Mariana Villareal in vdovec ter oče dveh otrok Donald Thomas povezala za vedno in ustvarila vez, ki presega tudi najgloblje prijateljstvo, kajti 22-letnica je pol stoletja starejšemu prijatelju podarila novo življenje.

Poznala sta se komaj nekaj mesecev

Natakarica v Hootersu v ameriški Atlanti je na smrt bolnemu gostu namreč darovala ledvico, po poročanju zdravnikov v tamkajšnji bolnišnici sta poseg oba opravila brez zapletov, Donaldovo telo se tudi uspešno privaja na nov organ. Čeprav je darovalka mnogo mlajša, je njena ledvica povsem ustrezala bolniku, in kot je pojasnil eden vodilnih ameriških kirurgov na področju presaditev, sta obe operaciji potekali povsem gladko in po pričakovanjih. »Don je prvič po petih letih sam opravil na stranišču! Bil je tako ponosen nase, da je kar zajokal. Očitno je moja ledvica podrla rekord in začela delovali neverjetno hitro,« je svojega prijatelja na instagramu pohvalila Mariana in pristavila, da se Donald že zmore sprehajati po oddelku in da je že vidno krepkejši. Ona bo okrevala kakšnih šest tednov, kot so ocenili zdravniki, zato se bo od strežbe v lokalu poslovila za kar nekaj časa. In ker ji delodajalec ni ponudil nikakršnega nadomestila za bolnišnično odsotnost, zavarovanje pa ji ne pokriva tega stroška, so dobrotniki na spletu že začeli zbirati denar za nesebično mladenko in pravo samaritanko: za Mariano so zbrali že 3000 dolarjev!

Donald, ki je obe ledvici izgubil zaradi raka, bolezen pa mu je vzela tudi ženo, obiskuje Hooters že več kot desetletje in velja med osebjem za izjemno priljubljenega in olikanega gosta; kot je napovedal, se bo prav kmalu vrnil v svoj priljubljeni prostočasni kotiček. Mariana dela v lokalu komaj nekaj mesecev, a se je z Donaldom takoj povezala zaradi skupne tragedije: ledvice so namreč pred časom odpovedale tudi njeni babici, a ji ljubeča vnukinja zaradi neujemanja ni mogla pomagati.

 

Deli s prijatelji