AIR ASIA

Našli nove žrtve, za nesrečo letala krivo vreme

Objavljeno 22. januar 2015 15.53 | Posodobljeno 22. januar 2015 15.53 | Piše: STA, D. P.

Letalo, ki je bilo na poti iz indonezijske Surabaje v Singapur, je v neurju strmoglavilo 28. decembra lani.

Našli so nove žrtve letalske nesreče.

DŽAKARTA – Indonezijski potapljači so danes v Javanskem morju našli šest trupel z letala družbe Air Asia, v strmoglavljenju katerega je minuli mesec umrlo vseh 162 ljudi na krovu. Nekatera trupla so bila z varnostnimi pasovi še vedno pripeta na sedeže.

Močni tokovi

Našli so trupla štirih odraslih žensk in dveh moških med razbitinami blizu trupa letala, je povedal vodja reševalne in iskalne operacije Surjadi Suprijadi. Do trupa letala, ki ga je vojaška ladja zaznala minuli teden, pa potapljači še niso mogli priti zaradi močnih vodnih tokov in razburkanega morja. Trup letala je pomemben, ker naj bi bila večina žrtev ujetih v njem. Doslej so namreč našli samo 59 trupel.

Hiter dvig

Obe črni skrinjici letala so že našli in ju analizirajo. Indonezijski minister za promet Ignasius Jonan je v torek povedal, da se je letalo nenormalno hitro dvignilo, preden je upočasnilo in strmoglavilo v morje. Nekaj trenutkov, preden je izginilo z radarjev, je pilot zaprosil za dovoljenje za dvig letala, da bi se izognil velikemu neurju. Zaradi gostega zračnega prometa dovoljenja ni takoj dobil.

Letalo, ki je bilo na poti iz indonezijske Surabaje v Singapur, je v neurju strmoglavilo 28. decembra lani.

Deli s prijatelji