POMEMBEN

Najvplivnejši otrok je George

Objavljeno 22. april 2014 17.40 | Posodobljeno 22. april 2014 17.40 | Piše: K. C.
Ključne besede: princ George

Britanskemu gospodarstvu naj bi mali princ prinesel pol milijarde evrov.

LONDON – Sploh še ni dopolnil enega leta, pa so mu že nadeli naziv najvplivnejšega. Ob starših, princu Williamu in vojvodinji Kate, ni prav nič čudno, da je princ George najvplivnejši otrok svojega časa. Ta naziv so mu dodelili na spletni strani my1styears.com, ki prodaja otroška oblačila, upoštevali pa so otrokov tržni potencial, njegovo stanje v odrasli dobi in neto vrednost njegovih staršev. Tretji v vrsti za prestol naj bi v prihodnjih letih precej okrepil britansko gospodarstvo: prinesel naj bi skoraj pol milijarde evrov! V Veliki Britaniji vlada prava georgemanija, stvari, povezane z njim, gredo za med.

Medtem ko je javnost v prvih mesecih prinčevega življenja dobila le redke informacije, fotografije pa tako rekoč nobene, se jih zdaj iz dneva v dan nabere za cel kup. Princ je namreč na svojem prvem uradnem obisku, na Novi Zelandiji in v Avstraliji. Prejšnji teden se je malček z novozelandskimi vrstniki, rojenimi v tednih pred 22. julijem in po njem, igral v vladni palači v Wellingtonu. Prav tam se je z mamo princeso Diano in očetom Charlesom fotoaparatom nastavljal princ William, ki je bil tistikrat star toliko kot zdaj njegov sin.

Na drugo mesto na lestvici najvplivnejših otrok se je uvrstil Eric Cowell, sin glasbenega producenta Simona Cowella in Američanke Lauren Silverman. Neto vrednost njegovih staršev so določili na 239 milijonov funtov. Lestvica kajpak ne bi bila prava brez Blue Ivy, njeni starši, Beyoncé in Jay Z, so najslavnejši glasbeni par na svetu. Deklica se je materi pridružila na svetovni turneji, zato velja tudi za otroka, ki največ potuje.

Otrok, ki je zasedel četrto mesto, bo verjetno vse življenje pred kamerami. To je North West, hči raperja Kanyeja Westa in resničnostne zvezdnice Kim Kardashian. Malčica se je prve zabave udeležila, ko je bila stara šele tri tedne. Takoj za njo se je uvrstil četrti otrok in edina hčerka Davida in Victorie Beckham, Harper. Modna oblikovalka deklico vedno oblači v trendovska oblačila, mala poznavalka zato ni smela manjkati na newyorškem tednu mode, komaj 14-mesečno jo je v naročju v prvi vrsti držal nekdanji nogometaš.

Med najvplivnejšimi so še vnukinja Bernieja Ecclestona Sophia Ecclestone Rutland, sin Eltona Johna Elijah Furnish John in Shakirin sin Milan.

 

Deli s prijatelji