NENAVADNO

Nadnaravne sile so napadle še policiste

Objavljeno 03. marec 2017 18.27 | Posodobljeno 03. marec 2017 18.32 | Piše: A. P.

Čilenski par je zaradi nenavadnih pojavov v hiši poklical karabinjerje.

Fotografija je simbolična.

PUETRO MONTT – Prav vsak dan prihajajo iz vseh kotičkov sveta pričevanja o nadnaravnih pojavih. Ni pa prav pogosto, da jih prijavijo prav policisti. To se je pred nekaj dnevi zgodilo v Čilu, ko se je enota odzvala prijavi družinskega nasilja. Ko so prišli na kraj prijave, naj bi jih napadle skrivnostne sile. V mestu Puerto Montt so se karabinjerji 26. februarja odpravili proučit prijavo lastnikov hiše, ki sta trdila, da jih terorizirajo nadnaravne sile. Ob prihodu v sosesko Fe y Esperanza so najprej opazili razbita okna in delno požgano vzmetnico na vrtu pred stavbo. Lastnika sta bila zunaj in sta takoj planila po policistih z zgodbami o nadnaravnih silah. Očitno jima policisti niso verjeli, a so hitro spremenili mnenje, potem ko so vstopili v stavbo.

Nož v hrbet

Policist Boris Olavarría González iz šeste policijske postaje je novinarjem povedal, da so v hiši zasliševali lastnika, ko je s podstrešja priletela zidarska žlica, kot bi jo kdo vrgel. Šli so na podstrešje, a je bilo prazno. Boris naj bi se obrnil in se vračal na zaslišanje, ko mu je v hrbet priletel nož. »To je bilo zelo nenavadno. K sreči sem nosil neprebojni jopič, zato nimam resnih poškodb. To je bilo doživetje, ki je spominjalo na grozljivke. Nimam prave razlage, sprva še sam nisem mogel verjeti,« se spominja Boris.

Lastnika sta ob prijavi povedala, da po hiši letijo predmeti in da se stvari kar vnamejo brez pravega razloga. Policisti so potrdili, da se je v hiši pojavljal dim, čeprav ni bilo tam nikogar drugega, ki bi lahko zanetil ogenj. Marria Urra, solastnica, je povedala, da zaradi spontanih vžigov že več tednov ne more normalno spati. Z možem ju je strah, da bo hiša zgorela, medtem ko bosta spala. Vse skupaj naj bi se začelo 8. februarja, a se je prava groza začela šele pred tremi dnevi, ko jima je prekipelo in sta poklicala policijo.

Tudi novinar Alexiz Ruiz je potrdil, da se v hiši dogajajo nenavadne stvari. V nekem trenutku naj bi mu povsem omrtvila leva roka, in to brez pravega razloga. Zatem se je istočasno počutil vzhičenega in depresivnega. Prav tako je njegov mobilnik izgubil signal. Tudi druge priče opisujejo, kako so brez pravega razloga popokale šipe in da so iz praznih prostorov prihajali čudni glasovi. Na pomoč so priskočili celo duhovniki, a jim ni uspelo pregnati nepovabljenih gostov. Lastnika hiše trenutno živita v socialnem središču približno 300 metrov od doma. Tam bosta ostala, dokler ne bodo odkrili, kaj se v hiši dogaja.

Deli s prijatelji