BLIZU AUGUSTE

Na zahodno obalo Avstralije naplavilo ostanek letala MH370?

Objavljeno 23. april 2014 14.36 | Posodobljeno 23. april 2014 15.08 | Piše: A. L.

Avstralski premier vztraja, da ne bodo odnehali v iskanju letala: »Ne bomo zapustili družin 239 ljudi.«

KUALA LUMPUR, AUGUSTA – Agonija, ki jo preživljajo bližnji in daljni sorodniki potnikov in posadke s krova pogrešanega letala MH370 družbe Malaysia Airlines, se utegne v kratkem končati. Kakšnih 10 kilometrov stran od kraja Augusta (južno od Pertha) je namreč morje naplavilo predmet, ki bi lahko pripadal pogrešanemu letalu. Fotografije naplavljenega materiala bodo pregledali in ugotovili, ali ustrezajo tistemu, kar iščejo.

A z izjavami so v Avstraliji previdni. Direktor pri avstralskem uradu za transport Martin Dolan je denimo dejal: »Bolj ko gledamo, manj ustrezna se nam najdba zdi.«

Odnehali ne bodo

V sredo se je v morje že desetič potopilo specializirano potopno vozilo, ki skuša na skrbno izbranem območju najti pogrešano letalo. Doslej so pregledali okoli 80 odstotkov območja, a brez uspeha. Zaradi slabih vremenskih razmer so v sredo prekinili iskanje. Še vedno pa ni videti, da bi po 47 dneh od nesreče iskanje v Indijskem oceanu prekinili. Avstralski premier Tony Abott je dejal: »Ne bomo zapustili družine 239 ljudi, ki so bili na tem letalu, dokler obstaja razumno upanje, da bomo kaj našli.« Ob tem je dodal, da ne bodo počivali, dokler ne bo storjeno vse, kar je v njihovi moči, da bi rešili to skrivnost, poroča CNN.

Deli s prijatelji