KORUPCIJA

Na tajkunovi listi podkupljenih tudi politiki

Objavljeno 17. december 2012 11.46 | Posodobljeno 17. december 2012 11.46 | Piše: T. L.

»Bil sem dober, dokler sem dajal denar. Vsem sem dajal denar,« je dejal tajkun Mišković, ki je želel poslovati tudi v Sloveniji.

Miroslav Mišković z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem.

BEOGRAD – Miroslav Mišković, lastnika Delta Holdinga, ki je v priporu do začetka sojenja zaradi suma korupcije, je podkupoval tudi politike. Bogdan Pušić, vodja policijske skupine za preiskovanje spornih prvatizacij, je namreč dejal, da je Mišković priznal, da je nekaterim poltikom dajal podkupnino, ni pa še razkril njihovih imen. 

»Bil sem dober, dokler sem dajal denar. Vsem sem dajal denar,« je Miškovićevo izjavo na zaslišanju v medijih ponovil Pušić. Komu vse je plačeval, pa bo tajkun, ki je želel poslovati tudi v Sloveniji, razkril pozneje. Pušić je še povedal, da nekateri znaki kažejo, da so bili na Miškovićevi plačilni listi tudi ministri, vendar pa vse skupaj še preiskujejo, poroča Blic.

Da Mišković nikakor ni pričakoval, da bo pristal za zapahi, pričajo tudi njegove besede, ki jih je med aretacijo izrekel kriminalistom, češ da so mu obljubili, da ne bo prijet. Kdo mu je to obljubil, ni jasno, vemo pa, kako je z obljubami ...

 

 

Deli s prijatelji