RAZKOŠJE

Na smučišče vas pripeljejo 
z limuzino

Objavljeno 04. marec 2012 14.31 | Posodobljeno 04. marec 2012 14.32 | Piše: Petra Kancler

Hotel Aurelio je najbolj luksuzna smučarska koča v Avstriji, kjer gostom izpolnijo vse želje.

LECH – Avstrijski Lech – da, prav tam, kjer se je nedavno hudo ponesrečil sin nizozemske kraljice – od nekdaj velja za kraj, kamor na smučanje pridejo svetovni jet set, kronane glave in ruski oligarhi. Skratka tisti, za katere je le najboljše dovolj dobro in pri katerih cena ne igra nobene vloge. Glavno je, da so v družbi sebi enakih, da se vse blešči in sveti ter da užitki ne poznajo meja.

Pet zvezdic in pol

Hotel Aurelio, ki se lahko pohvali kar s petimi zvezdicami in pol, je pisan na kožo prav uživačem te vrste. Gre namreč za najbolj luksuzno, dizajnersko smučarsko kočo v Avstriji – ali chalet, kot to prefinjeno imenujejo petičneži, kjer nobena želja ne ostane neizpolnjena. Nič čudnega, da se Aurelio lahko pohvali še s prav posebno lovoriko: imenovan je bil celo za najboljši smučarski hotel na svetu!

Glavno je, da se vse blešči in sveti ter da užitki ne poznajo meja.

Užitki brez meja

Hotel Aurelio Lech omogoča ves luksuz in udobje hotela vrhunskega razreda z izjemnim ambientom in eleganco majhnega penziona, tako imenovanega boutique hotela. Prav vsaka od njihovih 14 deluxe dvoposteljnih sob, petih suit ter junior suit ima romantični pogled na zasnežena pobočja in je unikatno avtorsko zasnovana ter opremljena z najprestižnejšim pohištvom in najnaprednejšo visoko tehnologijo. Za sproščanje Aurelio ponuja dve vrsti spaja z ekskluzivnimi tretmaji, modernim fitnesom z najnovejšo opremo in osebnim trenerjem, ob tem pa so na voljo še več notranjih bazenov, obsežna termalna suita in miren meditacijski center, ki gostom zagotavlja sprostitev pred odprtim kaminom. A to še ni vse: tako imenovani Ski Spa preseneti z zeliščno savno, aromatično kopeljo, bazenom za ohlajanje, cvetličnim bazenom, doživljajskimi prhami, džakuzijem, opremo za Techno-Gym in masažnimi sobami.

Prav posebne savne

Nekaj prav posebnega za utrujene alpske mišice pa je ponudba Sacher Spa, to so savne, aromatične in solne parne ter zeliščne kopeli, vse zasnovane na osnovi slovite čokoladne Sacherjeve torte. Za uživanje po obisku toplic pa se seveda ponujajo še druge pregrehe: zakopani v mehke blazine pred kaminom v Licca Lounge si lahko privoščite srkanje 100 let starega armagnaca ali prvovrstno kulinarično doživetje, ki vam ga bo pripravil kuharski chef in s katerim boste navdušili brbončice. Hotelski concierge, ki goste pričaka z belimi rokavičkami, pa vseskozi skrbi, da vam niti slučajno ni dolgčas. Na voljo sta smučanje in deskanje v arlberških gorah, kamor vas dostavijo s helikopterjem, ponujajo nordijsko hojo, sankanje, vožnjo s sanmi na konjsko vprego, drsanje, hojo s krpljami, jadralno padalstvo, lahko pa se odločite za pohod v spremstvu pravih lam. Damam so seveda na voljo tudi postavni profesionalni smučarski učitelji. Kot zanimivost naj povemo, da je smučarska šola Lech ena prvih na svetu, saj je bila ustanovljena že davnega leta 1925. Da se ne boste preveč utrudili, vas lahko na smučišče dostavijo tudi z limuzino, po napornem dnevu pa vam bodo opremo seveda očistili, pancerje pa dali greti v posebne toplotne omare, da vas bodo naslednje jutro pričakali prijetno topli in zmehčani.

Osebje na voljo 24 ur na dan

A če s tem razkošja vseeno še ni dovolj, lahko v sklopu hotela najamete kar zasebni chalet. Tako imenovani The Aurelio Club je prava graščina z devetimi sobami, lastnim spajem (vključno s plavalnim bazenom), s salonom in z ločeno konferenčno sobo ter seveda z osebjem, ki vam bo na voljo 24 ur na dan in vam bo izpolnilo tudi najbolj skrite želje.

Deli s prijatelji