DOKAZI

Na sledi milijonskemu bogastvu Zemunskega klana?

Objavljeno 27. marec 2015 19.35 | Posodobljeno 27. marec 2015 19.36 | Piše: P. Pa.

Obstajajo dokazi in indici, da sta brata bogastvo zakopala sredi gozda nedaleč od avtoceste.

BEOGRAD – Bogastvo Dušana Spasojevića Šiptara naj bi bilo še vedno zakopano. Brata Simović naj bi ga pred 13 leti skrila in zakopala v gozdu blizu letališča Nikole Tesle. Te podatke je srbsko tožilstvo pridobilo 12 let po umoru premierja Zorana Đinđića. Bogastvo Zemunskega klana naj bi bilo zakopano v vrečah – 22 milijonov evrov in več kot 10 kilogramov zlata.

Zakopano sredi gozda

»Po pričanju Miloša in Aleksandra Simovića so se pojavili nekateri dokazi in indici, da na deset milijonov evrov še danes leži zakopano nekje v Surčinu,« je dejal vir.

Da je denar še vedno zakopan, meni tudi bivši šef kriminalistične policije Mile Novaković. »Pravilo 'zemuncev' je bilo: Če ne veš, kaj bi z denarjem, ga zakoplji. Zagotovo ga niso skrili v trezorje švicarskih bank.«

Iščejo, a ne najdejo

Bivši član Zemunskega klana Miloš Simović je obsojen na 40 let zapora zaradi umora premierja in zaradi drugih mafijskih zločinov. Zdaj naj bi bil pripravljen razkriti točno lokacijo, kjer naj bi pred 13 leti z bratom Aleksandrom po navodilu Dušana Spasojevića zakopal 22 milijonov evrov in več kot 10 kilogramov zlata.

O zakopanem bogastvu je leta 2007 pričal tudi Aleksander, ki je prav tako obsojen na 40 let zapora. »Miloš trdi, da je z bratom Aleksandrom poleg avtoceste v vrečah zakopal 22 milijonov evrov, ki jima jih je dal v varstvo Dušan Spasojević Šiptar. Poleg naj bi zakopala še več kot 10 kilogramov zlata. Lokacije zakopanega blaga še niso odkrili, čeprav so že večkrat poskušali,« še trdi vir, ki je medijem razkril informacije.

Deli s prijatelji