NA TRHLIH NOGAH

Na robu ločitve: Barack vara, Michelle z mamo na Kitajsko

Objavljeno 02. april 2014 12.59 | Posodobljeno 02. april 2014 12.59 | Piše: T. L.

Menda je ločitev zakoncev Obama le vprašanje časa, zgodila pa naj bi se po koncu predsedniškega mandata Baracka Obame.

Ganljiv objem ameriškega predsednika in njegove prve dame.

WASHINGTON – Če gre verjeti ameriškim medijem, sta po zadnjem velikem prepiru, ki se je zgodil za zidovi Bele hiše, Barack in Michelle Obama na robu ločitve. »To je bil najhujši prepir, ki sta ga imela v zadnjih šestih letih. Bilo je grozno. Oba sta se drla drug na drugega,« je za medije razkril tamkajšnji vir.

Popotniški zapravljivci

Povod za prepir naj bi bilo dejstvo, da je Barack Michelle odrekel potovanje po Kitajski, saj je predsedniška družina v zadnjih šestih letih za potovanja zapravila okoli 150 milijonov ameriških dolarjev. »Predsednik je pobesnel, ko so mu svetovalci sporočili znesek stroškov vseh potovanj. In če so k temu prišteli še predvidene stroške za Kitajsko, bi vsota presegla 150 milijonov dolarjev,« je še pojasnil neimenovani vir.

Jeza zaradi 'selfija' z dansko premierko

Zato je predsednik Michelle dejal, da na potovanje pač ne gre, česar pa Michelle, ki je na moža še vedno jezna zaradi 'selfija' z dansko premierko ob pogrebu Nelsona Mandele, ni hotela sprejeti in je nadaljevala pripravo načrtov za potovanje na Kitajsko.  

Barack je menda nemočen in Michelle ne more preprečiti njenih namenov, saj je njun zakon na majavih nogah. Ona dela, kar hoče, to pa pomeni, da potuje po svetu na račun ameriških davkoplačevalcev, trdijo viri iz Bele hiše. Za piko na i je Michelle moža obvestila, da bo na Kitajsko s sabo peljala še svojo mamo ... In to je izbilo sodu dno, med zakoncema Obama je izbruhnil strašen prepir. 

Varanje?

Po poročanju medijev je zakon Michelle in Obame začel razpadati, ko so tajni agenti odkrili, da jo predsednik vara. »Michelle je preveč lepo vzgojena, da bi uničila njegov predsedniški mandat z ločitvijo, vendar pa se bo takoj po preteku mandata ločila,« trdijo prijatelji prve dame ZDA. Menda pa naj bi tudi po pogovoru s svetovalci Obama ugotovil, da je Michelle postala preveliko breme in da je najboljše, da se po preteku mandata leta 2016 ločita. 

Ali gre za prenapihnjene race, pa bo kmalu jasno. 

Deli s prijatelji