BAKTERIJA

Na pripravah se je okužilo 80 otrok

Objavljeno 03. julij 2015 19.46 | Posodobljeno 30. junij 2015 15.22 | Piše: S. N.

V hotelu trdijo, da niso vir okužbe, uradnih rezultatov pa še ni.

Da bo imunski sistem dobro deloval, mora s hrano dobiti vse snovi, ki jih potrebuje – to mu zagotavlja zdrava in raznovrstna prehrana.

DONJI MILANOVAC – Na športnih pripravah v hotelu v Donjem Milanovcu se je 80 otrok, starih do 12 let, zastrupilo s hrano. Minuli konec tedna je zaradi močnih trebušnih krčev, bruhanja, povišane telesne temperature in driske trpelo okoli 70 otrok beograjskega Košarkarskega kluba Ras in še 10 osnovnošolcev, ki so bili na nogometnih pripravah. 

Zdravniki so potrdili, da gre za akutni enterokolitis, ki ga običajno povzroči bakterijska okužba. S čim so se otroci okužili, zdaj ugotavljajo na beograjskem inštitutu za javno zdravje.

Otrokom je postalo slabo v petek, dva dni potem, ko je v hotel prispelo 175 otrok. Najprej je težave z želodcem imelo 10 otrok, v naslednjih dneh pa jih je zbolelo še 70. Nekateri od njih so zaradi težav prejemali infuzijo. 

Hotel, kjer pogosto prebivajo športniki na pripravah, ni zaprt, so ga pa razkužili. V hotelu trdijo, da niso krivi za infekcije, prav tako trdijo, da je imelo zdravstvene težave le 37 otrok od 330, kolikor jih je v tem času bivalo v hotelu. 

Deli s prijatelji