PO MASAKRU

Na parado ponosa z več kosi orožja in večjo količino streliva

Objavljeno 13. junij 2016 10.05 | Posodobljeno 13. junij 2016 10.08 | Piše: STA, K. K.

Prijeli so ga le nekaj ur po strelskem pohodu v gejevskem klubu v Orlandu na Floridi, v katerem je bilo ubitih 50 ljudi.

Fotografija je simbolična.

LOS ANGELES – V bližini Los Angelesa so v nedeljo nekaj ur pred začetkom tamkajšnje parade ponosa prijeli moškega, ki je imel v avtomobilu veliko orožja in eksploziva. Policija je kasneje sporočila, da je 20-letni James Howell iz Indiane nameraval izvesti napad na prireditvi, poročajo tuje tiskovne agencije. Parado ponosa so kljub temu izvedli.

Moškega so aretirali v kraju Santa Monica, ker so v njegovem avtomobilu našli več kosov orožja, večjo količino streliva in material za izdelavo bombe. Prijeli so ga le nekaj ur po strelskem pohodu v gejevskem klubu v Orlandu na Floridi, v katerem je bilo ubitih 50 ljudi.

Kot je na twitterju sporočila tiskovna vodja policijske uprave v Santa Monici Jacqueline Seabrooks, je moški po ugotovitvah preiskovalcev nameraval na paradi ponosa »povzročiti škodo«. Kaj točno je nameraval, za zdaj ni znano.

Policija ni ugotovila morebitne povezave med prijetim moškim in pokolom v Orlandu, kjer je 29-letni Omar Saddiqui Mateen v nedeljo zgodaj zjutraj napadel klub homoseksualcev Pulse in streljal okoli sebe, pri čemer je bilo ubitih najmanj 50 ljudi, 53 pa ranjenih.

Oblasti v Los Angelesu so zaradi aretacije razmišljale o odpovedi parade, nato pa so jo vseeno izvedli, a ob močno poostrenih varnostnih ukrepih. Parada ponosa je po poročanju tujih tiskovnih agencij potekala brez incidentov.

Deli s prijatelji