MARATONEC

Na maratonu zmagal z otroškim vozičkom

Objavljeno 19. marec 2013 18.18 | Posodobljeno 19. marec 2013 18.18 | Piše: J. V.

Kljub hudi obliki raka na možganih je Iram Leon zmagal na maratonu.

Američan Iram Leon ima zelo hudo obliko raka na možganih. Zdravniki so mu lahko zgolj obljubili, da mu bodo po svojih najboljših močeh poskušali pomagati, da bi kljub neozdravljivi bolezni doživel vsaj 40. rojstni dan. Iram ima sicer že zdaj, pri 32 letih, zaradi bolezni precejšnje težave z govorom in spominom, a odkar ga je žena zapustila, živi sam s šestletno hčerkico Kiano. No, ne glede na to je marljivo treniral in nedavno nastopil na velikem Gusherjevem maratonu v Beaumuntu (Teksas, ZDA). Naj se sliši še tako neverjetno, na koncu je celo zmagal, 42 kilometrov mu je namreč uspelo preteči v 3 urah, 7 minutah in 35 sekundah.

Med tekom je pred sabo potiskal voziček, v katerem je bila njegova hči

A to še ni vse, med tekom je ves čas pred sabo v trikolesnem vozičku potiskal hčer in se bodril s petjem Bon Jovijeve uspešnice It's My Life. Ko je bilo konec maratona, je ganjen dejal, da je vesel, da mu je uspelo kot drugemu med vsemi tekmovalci priteči na cilj, prva je bila, je poudaril, vsekakor Kiana. To je potem objavil tudi na svojem blogu in na youtubu. Mimogrede, na prejšnjem maratonu se je Iramu in Kiani pridružila tudi njegova mama, Kianina 60-letna babica.

Ker so ga zdravniki opozorili, da se lahko kadar koli zgrudi oziroma pade v nezavest, s hčerjo pridno vadita, kaj bi ona storila v takšnem primeru, namreč po telefonu na 911 poklicala reševalce. »Pa saj veste, kako je to,« se rad pošali, »nekje po tridesetem letu starosti se naša življenjska krivulja navadno počasi obrne navzdol. Toda tako pač je.« Medtem pa, kot rečeno, s Kiano zmagujeta na tekmovanjih, za katera se odločata in na katerih skupaj nastopata. »Res si ne bi rad na smrtni postelji očital, da sem premalo časa preživel s svojo hčerjo,« pravi. Tega samemu sebi prav gotovo ne bo mogel očitati.

Deli s prijatelji