ŽALOSTNO

Na letu MH17 sta izgubila vse tri otroke: Vidimo se naslednje leto

Objavljeno 04. avgust 2014 23.01 | Posodobljeno 04. avgust 2014 23.01 | Piše: Mo. S.

Mo, Evie in Otis, stari 12, 10 in 8 let, so v strmoglavljenju malezijskega letala umrli skupaj s svojim dedkom Nickom Norrisom.

PERTH – Med žrtvami nesrečnega leta MH17, ki se je končal nad vzhodom Ukrajine, so tudi trije otroci avstralskega para. Rin Norris in Anthony Maslin sta se od svojih otrok poslovila v nedeljo na pogrebni slovesnosti v Perthu.

Mo, Evie in Otis, stari 12, 10 in 8 let, so v strmoglavljenju malezijskega letala umrli skupaj s svojim dedkom Nickom Norrisom. Vračali so se s počitnic v Amsterdamu, starši pa na usodno letalo niso sedli, ker so želeli na Nizozemskem ostati še nekaj dni, poroča Daily Mail.

Skrušena: Toliko so me naučili

»Ko so njihova nedolžna telesa sestrelili z neba, sem stegnila svoje roke čim bolj visoko in kričala njihova imena,« je dejala njihova mati v solzah. »Zdaj jih vidim le v svoji glavi, ne morem se jih dotakniti, ne morem občutiti njihove toplote,« je skrušena mamica še povedala zbranim ob slovesu in dodala, da bodo njene roke vedno segale po otrocih. To je bilo tudi prvič, da je o tragediji spregovorila v javnosti. »Otroci so moje življenje napolnili z radostjo. Toliko so me naučili,« je še povedala, obenem pa se je poslovila tudi od svojega očeta Nicka. »41 let, tri mesece in dva dni sem bila srečna in ponosna, da sem bila njegova hči.«

Očka Anthony pa je dodal, da so njuni otroci prepotovali več kot marsikdo v vsem življenju, opisal pa jih je kot nedolžne, popolne duše. Priznal je, da doživlja pravi pekel, je pa po drugi strani tudi pomirjen, saj so njegovi otroci potovali skupaj z dedkom, »najmodrejšim človekom«, kar jih je poznal.

Na splet je medtem pricurljal tudi zadnji posnetek, na katerem otroci teti ob koncu obiska rečejo, da se vidijo naslednje leto.

Deli s prijatelji