PREPIR V ZRAKU

Na letalu 
sta se stepli stevardesi

Objavljeno 04. september 2015 21.13 | Posodobljeno 04. september 2015 21.13 | Piše: U. S.

Potniki so se ustrašili, da je za ropot kriva tehnična okvara letala.

Je bila za razsute krožnike kriva turbulenca ali prepir med stevardesama? Foto: Crashaerien

RABAT – Razbijanje in hrup, ki so mu bili priča potniki letala družbe Royal Air Maroc na poti iz Casablance v Lizbono, je bil tako zastrašujoč, da niso niti pomislili, da bi zapustili sedeže: prepričani so namreč bili, da je kriva tehnična okvara letala. Toda v resnici ni bilo nič kaj tako dramatičnega, hrup je ustvarjalo posodje, ki se je raztreslo po letalu tik pred pristankom na letališču Portela v portugalski prestolnici.

Po pisanju na forumu strani crashaerien, ki je objavil fotografijo razsutih kovinskih pladnjev, plastičnih krožnikov in pribora, naj bi se med letom sprlo kabinsko osebje. Maroški postal yabiladi je zapisal besede nekega potnika, ki je povedal, da sta se začeli prepirati stevardesi, dami naj ne bi obračunali s pestmi, spopad naj bi bil samo verbalen. Vzrok za nesoglasje sicer ni znan, toda viri predvidevajo, da je bila kriva hierarhija.

Letalska družba Royal Air Maroc je to seveda zanikala, sporočila je, da pretepa na krovu ni bilo in da je posodje po tleh zletelo po naključju. Po tej različici dogodkov naj bi ena od stevardes pozabila zaskočiti voziček, na katerem je hrana, ki jo delijo potnikom, prav takrat pa je letalo zašlo v turbulenco in krožniki ter pribor so poleteli na tla, na prehod med sedeži. Družba je sporočila še, da je polet med Casablanco in Lizbono zelo kratek in da mora kabinsko osebje potnikom postreči v samo 45 minutah. »Zaradi pritiska, ki ga ustvarjata kratek čas poleta in usluge, ki jih ponujajo na krovu, je treba upoštevati morebitne nepazljivosti,« je sporočila letalska družba in še: »Zaradi vznemirjenja med poletom se vsem potnikom opravičujemo.« 

Deli s prijatelji