ROMANTIKA

Na letalu snubitev in poroka

Objavljeno 07. junij 2014 19.27 | Posodobljeno 07. junij 2014 19.27 | Piše: E. B.

Še dobro, da je ni zasnubil na stadionu, je presrečna Belgijka Marieke.

Z izbiro obleke ne skušajte zasenčiti neveste.

BRUSELJ – Bi se s svojo izbranko poročili kar v zraku? Tako se je glasilo valentinovo vprašanje potovalne agencije Thomas Cook, ki je v nagradni igri za zmagovalca razglasila Alexandra Serruysa: ta je pred dnevi šokiral svoje dolgoletno dekle Marieke van De Wal in ji priredil čudovito presenečenje 9000 metrov nad tlemi.

Belgijski par je usodni da dahnil na poti na Rodos, a dvajsetletnici se še sanjalo ni, da je letalo polno svatov, sorodnikov in prijateljev, načrtovala je namreč umirjeni oddih v družbi ljube sestre. A ta je bila le ena od glavnih organizatorjev velikega načrta: 24-letnemu bodočemu svaku je pomagala pripraviti nepozabno svatbo, namesto neveste, ki ji je natvezila, da sta zadeli nagradno potovanje na grški otok, je izbrala in tudi pomerila poročno obleko, pazila je, da ne bi njena sestra opazila katerega od štiridesetih povabljencev, ki so se na letalo vkrcali skozi drug vhod. In kmalu zatem, ko je letalo zapustilo Bruselj, se je pred Marieke znašel Alexander, ki je pred svojo ljubeznijo pokleknil in jo prosil za roko! No, njegova izbranka ga je sprva pobarala, češ, le zakaj nisi v službi, potem pa ganjena do solz privolila.

Kar je sledilo, pa jo je popolnoma spodneslo: pred njo se je nenadoma znašla vizažistka in stilistka z ličili in obleko, kabina pa se je napolnila z vsemi najbližjimi prijatelji in družino! Marieke, ki se je v nekaj minutah prelevila v princeso v belem, se je kmalu pridružil čeden ženin, v zakon pa ju je pospremil kapitan družbe Thomas Cook Koen Huizenga. »To je bila življenjska priložnost, nikakor je nisem hotel zamočiti. Vse je moralo biti popolno. Marieke sem že zdavnaj obljubil, da bo moja snubitev spektakularna, mislim, da mi je uspelo!« je povedal Alexander, njegova žena pa je presunjena pojasnila: »Bila sem prepričana, da me bo zaprosil na stadionu, ker je velik ljubitelj nogometa. Neznansko sem olajšana, da se je raje odločil za letalo! Presenečenje je bilo neverjetno, tako vesela sem, da so prišli vsi moji najdražji.«

Marieke je potem vendarle dočakala tudi Rodos, kjer z možem zdaj preživlja čudovite medene tedne, posnetki poroke v zraku pa so hitro zakrožili po svetu, tako da so potovalno agencijo že preplavile nove prošnje zaljubljencev, ki bi usodni da ravno tako radi dahnili več tisoč metrov nad tlemi.

Deli s prijatelji