NIČ KAJ POMLADNO

Na cesti: sneg in burja povzročata težave

Objavljeno 06. april 2015 12.59 | Posodobljeno 06. april 2015 12.59 | Piše: STA, T. L.

Sneg je med prazniki zajel tudi dele Balkana, na Hrvaškem težave na cesti povzroča močna burja.

BEOGRAD, SKOPJE – Ne le delov Slovenije, snežne padavine so čez velikonočne praznike zajele tudi nekatere gorate predele Hrvaške, Srbije, BiH in Makedonije. Zaradi močne burje so medtem zaprti deli hrvaške avtoceste ob Jadranu. 

Sneg je že v nedeljo pobelil hribovite dele hrvaške Like, Gorskega kotarja in notranjost Dalmacije ter Sljeme pri Zagrebu. Na Hrvaškem poleg tega težave povzroča močna burja, zaradi česar so zaprli več avtocestnih odsekov in drugih državnih cest ter paški most.

V Srbiji medtem sneg danes zmerno pada na Kopaoniku in v Dimitrovgradu, nekaj ga je tudi na Črnem Vrhu, Zlatiboru in v Sjenici. V nekaterih južnih in osrednjih delih države se je pojavil žled, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Po nižinskih predelih Srbije medtem prevladuje dež, zaradi česar so porasle gladine nekaterih rek in obstaja strah pred poplavami.

Sneg je prav tako presenetil Makedonijo. Promet na gorskih prelazih je ohromljen, zaradi sneženja so morali celo za ves promet zapreti glavni mejni prehod z Albanijo Struga/Kafasan, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

Deli s prijatelji