LJUBEZENSKI TROJČEK

Muke po Hollandu: bo zmagala Valérie ali mlajša Julie?

Objavljeno 14. januar 2014 14.18 | Posodobljeno 14. januar 2014 14.07 | Piše: T. L.

Predsednik Hollande naj bi na današnji tiskovni konferenci na temo ekonomske politike spregovoril tudi o burnem ljubezenskem življenju: se je odločil za ljubico številka 1 ali 2?

François in Valérie.

PARIZ – Kot v avtentičnem francoskem filmu: kljub krizi in brezposelnosti Francozi v zadnjih dneh v živo spremljajo in se kratkočasijo ob ljubezenski drami, natančneje, trojčku, razposajenega predsednika Françoisa Hollanda, ki se je – kako francosko  – na romantična srečanja v ljubezensko gnezdece s precej mlajšo igralko Julie Gayet vozil celo s skuterjem in s tem ogrožal svoj varnostni položaj predsednika ... Vse za ljubezen ...

Si bo v 10 dneh prva dama opomogla od šoka? 

Kakor koli že, zdaj se v ospredje premika Hollandova uradna družica, 49-letna Valérie Trierweiler. Valérie so zdravniki kljub drugačnim napovedim zaradi depresije in šoka v ponedeljek še zadržali v bolnišnici, po razkritju nočnih Hollandovih avantur pa naj bi zdravniki užaloščeni družici predpisali 10 dni počitka. Kar pomeni, da se bo prva dama Francije v javnosti pojavila šele čez teden dni. Seveda so tudi francoski filmi včasih nepredvidljivi in morali bomo počakati, kako se bo ljubezenski trikotnik razpletal v prihodnjih dneh.

Edina oseba (iz medijskega sveta), ki je z Valérie govorila v teh dneh, je novinar časnika Le Parisien Frédéric Gerschel. Dejal je, da se Valérie zaveda, da je potrebna javna razjasnitev njenega statusa. »Zaveda se, da če ne bo več prva dama, ne more obdržati svoje pisarne v Elizejski palači in uporabljati državnih sredstev. Zaveda se, da je potrebna transparentnost.«

S tem, da ujeti ljubimec Hollande vztraja, da je njegova ljubezen z igralko njegova 'zasebna zadeva', namreč le škoduje statusu neuradne prve dame Valérie. Njegov izgovor o zasebnosti ljubimkanja bi se zanjo veliko bolje obnesel, če bi bila z Hollandom poročena. 

Predsednik danes o ekonomski politiki in ljubicah?

Kako se bo razpletel ljubezenski trojček, bo morda jasno že danes: zaradi pritiskov medijev in politikov opozicije namreč obstaja verjetnost, da se bo Hollande na popoldanski tiskovni konferenci (na temo ekonomske politike) izrekel o tem, za katero damo se je odločil: Valérie ali Julie.

Valériejin neimenovani zaupnik je časniku Le Parisien dejal, da je neuradna prva dama nezvestemu partnerju pripravljena odpustiti. »Ne želi zaloputniti vrat v besu, ampak le hitro izvedeti, kakšni so nameni Françoisa Hollanda.« 

Predsedniški ljubezenski trojček pa ne odmeva le po medijih in v političnih krogih, ampak tudi na spletnih omrežjih. Mogoče je prebrati različne komentarje o ljubezenskem trojčku, in sicer vse od tega, da je pomembno, da republika ščiti in subvencionira umetniške talente v časih, ki so za umetnike neprijazni, pa vse do objav karikatur golega predsednika na skuterju, ki divja s svojo ljubico v lepše čase, medtem ko objokana Valerie žaluje. Očitno pa se ambiciozna Valérie ne bo mirno umaknila, kolikšno ceno javnega ponižanja je pripravljena sprejeti v zameno za ohranitev položaja neuradne prve dame Francije, pa bo kmalu jasno. 

 

Deli s prijatelji