POTEGAVŠČINA

Morski pes v jezeru je pregnal kopalce

Objavljeno 23. julij 2016 18.17 | Posodobljeno 23. julij 2016 18.18 | Piše: U. S.

Avstrijec fotografijo obdelal z računalniškim programom.

Morski pes je prestrašil kopalce, a se je izkazalo, da gre za potegavščino. Foto Facebook

DUNAJ – Precej panike je povzročil Avstrijec, potem ko je na spletu objavil fotografijo, posneto ob enem številnih avstrijskih jezer, v katerem, tako je vsaj videti, plava morski pes!

Jezero Mondsee leži v bližini Salzburga in s 26 stopinjami Celzija vodne temperature velja za najtoplejše v regiji. Obkroženo je z gorami in ni kraj, kjer bi doslej opazili morske pse, sladko- ali slanovodne.

Zloveščo podobo v vodi je v bližini tamkajšnjega kopališča Plomberg opazil domačin Gerald Herrmann, posnel fotografijo in jo objavil na medmrežju. Številni so posnetek delili z drugimi, mnogo je bilo komentarjev. Nekatere je skrbelo, ali so bile o morskem psu obveščene oblasti, drugi so odgovorne celo poklicali in spraševali, ali je v jezeru sploh še dovoljeno kopanje ali je morda prepovedano, dokler zverine ne najdejo in odstranijo.

Lokalni strokovnjak za ribe Josef Wanzenboeck je poskušal umiriti situacijo, povedal je, da pravi morski pes v jezeru verjetno ne bi preživel več kot eno uro. Znanstvenik z univerze v Innsbrucku je povedal: »Obstajajo sladkovodni morski psi, najdemo jih na primer v Amazonki, vendar živijo v širokem rečnem ustju, kjer je tudi nekoliko slana voda.«

Vmes so se že zganili lokalni policisti in kmalu izsledili Geralda Herrmanna, ta pa je potem priznal, da je morski pes plod njegove domišljije, pomagal si je z računalniškim programom photoshop. Končno je našel miren kotiček za kopanje, je pojasnil. Pomislil je, da bi morski pes verjetno pregnal kopalce, domislil se je ideje in ustvaril strašno fotografijo s photoshopom. Take panike ni pričakoval. »Samo želim si lahko, da bi bile tudi moje druge stvaritve s photoshopom deležne tolikšne pozornosti,« je še dejal. 

Deli s prijatelji