MENINGITIS

Mislila je, da ima »mačka«, nato je ostala brez obeh nog

Objavljeno 18. avgust 2017 11.10 | Posodobljeno 18. avgust 2017 11.10 | Piše: S. U.

Življenje se ji je obrnili na glavo, zdaj spodbuja druge študente.

Foto: Facebook

LONDON – Življenjska drama Angležinje Charlotte Hannibal se je začela februarja 2015. Pred tem je bila zdrava najstnica, potem pa je staknila smrtonosni virus.

Tistega usodnega leta je bila neko soboto na zabavi s cimri, v ponedeljek pa je prej zapustila predavanja, saj se je počutila slabo zaradi vnetega grla, glavobola ... Mislila je, da ima pivskega mačka ali pa gripo, zato je nekaj dni ležala doma. A njeno zdravstveno stanje je bilo iz dneva v dan slabše. Ko so jo odpeljali na urgenco, ni mogla več hoditi. Zdravnik je postavil diagnozo: meningitis.

V naslednjih dveh mesecih se je njeno telo bojevalo z zastrupitvijo krvi. Nobeno zdravljenje ni pomagalo, virus se je ves čas vračal. Zdravniki so morali sprejeti drastično odločitev: amputacijo obeh nog. »Iz kome sem se zbudila prestrašena. Nisem razumela, kje sem. Moje telo je bilo povsem paralizirano. Samo oči in usta sem lahko premikala. Izgubila sem spomin. Bilo je res strašljivo. Mesec dni sem bila na intenzivni negi, nato 12 tednov na oddelku za opekline, zaradi brazgotin,« je takrat povedala za britanski Mirror. Prav tako je morala na dializo zaradi nedelovanja ledvic.

image
Šla je skozi pekel. Vir: Twitter

Žal ji je edino, da se ni cepila proti bakterijski okužbi, ki ji je življenje obrnila na glavo. »Vsak dan napredujem, a obenem spodbujam študente, naj se cepijo v začetku leta, da jim ne bo treba skozi enak pekel kot meni,« še dodaja.

 

Deli s prijatelji