CIRKUŠKI FESTIVAL

Misice izbirale imena pingvinom

Objavljeno 14. november 2017 16.15 | Posodobljeno 14. november 2017 16.15 | Piše: U. S.

Maja Zupan je na Kitajskem plesala v narodni noši. Pred izborom miss sveta, ki bo to soboto, je praznovala 18. rojstni dan.

SANYA – To soboto bodo tisoči sedeli pred televizijskimi zasloni in spremljali letošnji lepotni naj dogodek: na drugem koncu sveta, na Kitajskem, bo Portoričanka Stephanie Del Valle okronala letošnjo miss sveta. Že 67. tekmovanja se udeležuje 118 deklet, med njimi tudi miss Slovenije 2017 Maja Zupan.

Zbirali za kitajske matere

Mesec prej so Zupanova in vse druge kandidatke za lepotno krono odpotovale na Kitajsko, kjer potekajo priprave na finalni izbor in seveda predtekmovanja (začelo se je z naj talentom), ki zagotavljajo hitro uvrstitev med naj 40. Mimogrede: letošnja pot slovenske miss je šla v skladu z načrti, kovčkov s čevlji Alpine, kopalkami Nancy Alijancic, večernimi oblekami The Lie by JPZ in dnevnimi oblačili znamke Puppe ji niso izgubili. No, organizatorji so letos vrnili kategorijo miss sveta pleše, ki je bil prvi uradni dogodek letošnjega izbora. Udeležila se ga je tudi Zupanova, ki pleše pri folklorni skupini, na Kitajskem pa je plesala oblečena v narodno nošo. Nekaj dni pozneje se je lepotna karavana iz Sanye odpravila v Shenzhen, kjer so si misice ogledale številne zanimivosti ter se udeležile kongresa tamkajšnjih podjetnic, bivanje v Shenzhenu pa se je končalo z dobrodelno večerjo, ki se je je udeležilo 700 povabljencev, med njimi so bili tudi vplivni poslovneži. Namen dogodka je zbiranje sredstev za sklad, ki pomaga materam iz vse Kitajske. Kot je v navadi, so tudi letos misice prinesle darilo, ki so ga na večerji dražili, zbrali so več sto tisoč evrov.

V Chimelongu so se dekleta udeležila četrtega mednarodnega cirkuškega festivala in tudi dobrodelnega petkilometrskega teka, katerega namen je promocija zelenega in zdravega življenjskega sloga.

V muzeju svile

Drugi del festivala lepote se je začel s potjo v mesto Hangzhou, kjer so si tekmovalke ogledale znameniti muzej svile. Vsaka je dobila svileni šal, ki simbolizira blagoslov, dobre želje in srečo. Potem so odpotovale v Huangshan, kjer so organizatorji pripravili oglede številnih zanimivosti pa tudi veselo je bilo: slovenska miss Maja Zupan je namreč prav tam praznovala rojstni dan. Poleg tega so misice smele poimenovati kraljevske pingvine, ki so se skotili pred nekaj meseci, si ogledale akvarij, ki velja za največjega na svetu, ter se zabavale v zabaviščnem parku, med drugim so se vozile z vlakcem smrti, nekatere tudi petkrat! V Chimelongu so se udeležile četrtega mednarodnega cirkuškega festivala in tudi dobrodelnega petkilometrskega teka, katerega namen je promocija zelenega in zdravega življenjskega sloga. Popotovanje po Kitajski se je tako končalo in lepotice so se prejšnji teden vrnile v Sanyjo, saj do lepotnega spektakla več ni daleč.

Dobili smo tudi prvo superfinalistko, naj športnico, upoštevali so vse, od trebušnjakov do šprinta, preizkušnja se je končala s plavanjem. In kako so se dekleta uvrstila? Tretja je bila miss Britanskih Deviških otokov, druga predstavnica Cookovih otokov, zmagala je miss Dominikanske republike. Prav tako je že znana zmagovalka predizbora naj model, in sicer miss Nigerije. Letošnja novost so tudi t. i. soočenja: vsako dekle ima na voljo 20 minut, najprej se predstavi, potem pa odgovarja na več vprašanj. Glasuje javnost in tisto dekle, ki dobi največ glasov, se uvrsti med prvih 40. Razvrstili so jih v 20 skupin, Slovenka je v 15., znane pa so že zmagovalke prvih osmih, to so misice Italije, Argentine, Nepala, Francije, Kolumbije, Bangladeša, Macaua in Mongolije.

Kako kaže na stavnicah? V tem trenutku gre najbolje Francozinji pa tudi predstavnicama Mehike in ZDA, med prvimi petimi omenjajo še Rusinjo in Španko, med prvo deseterico pa so tudi Indijka, Brazilka in Avstralka. 

Deli s prijatelji