LOS ANGELES

Minister za trgovino v enem dnevu povzročil tri prometne nesreče

Objavljeno 11. junij 2012 20.14 | Posodobljeno 11. junij 2012 20.14 | Piše: Mi. S., STA

Policija je sporočila, da je preiskava šele na začetku.

Fotografija je simbolična.

LOS ANGELES – Ameriški minister za trgovino John Bryson je v soboto, domnevno zaradi kapi, povzročil tri prometne nesreče v dolini San Gabriel pri Los Angelesu. Ministra so odpeljali na zdravniški pregled in ga že odpustili, tako da je danes že na delovnem mestu v Washingtonu.

Tiskovna predstavnica ministrstva za trgovino Jennifer Friedman je potrdila, da je minister ostal čez noč s sobote na nedeljo v bolnišnici na opazovanju, zdaj pa je že v Washingtonu, kjer danes sicer nima nobenih javnih dogodkov. Policisti so 68-letnega ministra prijavili zaradi kaznivega dejanja pobega s kraja prometne nesreče, vendar ga niso aretirali, ker niso ugotovili znamenj alkoholiziranosti oziroma uporabe mamil.

Policija pravi, da je preiskava šele na začetku

Minister Bryson je v soboto popoldne vozil svoj avtomobil po ulici San Gabriel in se najprej zaletel v avtomobil, ki je pred njim čakal pred železniškim prehodom. Po krajšem pogovoru s tremi moškimi v vozilu buick je Bryson odpeljal naprej, vendar pa se je nato še enkrat zaletel v isti avtomobil, nakar so možakarji poklicali policijo.

To ni bilo vse, saj je minister vozil naprej in v kraju Rosemead trčil še v neko vozilo, nakar so ga policisti našli nezavestnega za volanom svojega avtomobila. Bryson je položaj ministra za trgovino prevzel oktobra lani. Pred tem je bil na položaju predsednika energetskega podjetja Edison International.

Deli s prijatelji