VELEIZDAJA

Milosten Putin

Objavljeno 29. julij 2017 23.47 | Posodobljeno 29. julij 2017 23.48 | Piše: STA, Ma. M.

Obsojeni sta bili, ker sta prijateljem iz Gruzije nekaj mesecev pred izbruhom vojne med Rusijo in Gruzijo poslali sporočila SMS, v katerih sta jih obvestili, da sta na železniški postaji v svojem mestu videli ruske tanke.

Vladimir Putin (spet) zamuja.

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin je pomilostil ženski, ki sta bili obsojeni zaradi veleizdaje, ker sta pred rusko-gruzijsko vojno leta 2008 pošiljali sporočila SMS o premikih ruskih tankov, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile ruske oblasti na spletni strani, na kateri objavljajo pravne dokumente.

Odločitev bo po napovedih začela veljati deset dni po objavi sporočila.

Anik Kesjan in Marina Džandžagava sta ruski državljanki iz Sočija, ruskega letovišča blizu meje z Gruzijo. Obsojeni sta bili, ker sta prijateljem iz Gruzije nekaj mesecev pred izbruhom vojne med Rusijo in Gruzijo poslali sporočila SMS, v katerih sta jih obvestili, da sta na železniški postaji v svojem mestu videli ruske tanke.

Kesjanova je bila leta 2015 obsojena na osem let zapora, Džandžagava pa leta 2014 na dvanajstletno zaporno kazen.

Moskva in Tbilisi sta diplomatske vezi prekinila po petdnevni vojni avgusta 2008, v kateri je Rusija zavzela del Gruzije in namestila vojsko v separatističnih gruzijskih regijah Južni Osetiji in Abhaziji.

Deli s prijatelji