SODIŠČE ODLOČILO

Miloševićeva vdova ostala brez družinske hiše

Objavljeno 01. januar 2014 19.00 | Posodobljeno 01. januar 2014 19.00 | Piše: K. K.

Sedemletna pravda se je končala tako, da je lastnica hiše spet država.

Sodni spor med Miloševićevo vdovo Mirjano Marković in državo se je končal tako, da je družinska hiša spet državna.

BEOGRAD – Dediči nekdanjega srbskega predsednika Slobodana Miloševića so ostali brez hiše. Kot poroča Kurir.rs, je srbsko pritožbeno sodišče potrdilo razsodbo, s katero Miloševićeva otroka, Marko in Marija, ter vdova Mirjana Marković, ostajajo brez hiše na Dedinju. Hiša je spet last države. Sodišče je presodilo, da pogodba o najemu in odkupu med vlado in Miloševićem iz leta 1999 ne temelji na tedaj veljavnih predpisih.

Država je Miloševićeve tožila, ker je Milošević prej že odkupil stanovanje na Tolstojevi 33. Drugo je odkupil 20. julija 1999 za pet tisoč nemških mark. 

Miloševićeva vdova in otroci sicer niso prihajali na razprave. Dobili so tudi begunski azil v Rusiji, kar pomeni, da v tej državi ne morejo biti aretirani po srbski tiralici, ki je razpisana zaradi suma, da so se v devetdesetih ukvarjali z organiziranim kriminalom, in sicer naj bi tihotapili tobak.

Miloševičeva vdova zadnjih nekaj let živi v Črni gori. Pred časom smo poročali, da prodaja hišo na Dedinju za štiri milijone evrov.

Deli s prijatelji