RAZGIBANO

Michelle Obama v krompirjevi vreči po Beli hiši

Objavljeno 10. februar 2012 11.45 | Posodobljeno 10. februar 2012 11.07 | Piše: T. L.

V posnetku je prva dama pokazala tudi nekaj igralske žilice.

Prva dama v krompirjevi vreči.

WASHINGTON – Zgodnji naslov se zdi malce neverjeten, mar ne? Pa je resničen. In seveda ne gre za naključje ali paparačevsko fotografijo prve dame v neprijetenm trenutku. Michelle Obama si je krompirjevo vrečo nadela z dobrim razlogom: kot je znano, namreč dejavno sodeluje v kampanji Let's Move, ki se bori proti mladostniški debelosti. 

Podila sta se po stopnicah

Ob drugem rojstnem dnevu iniciative Let's Move je sicer zelo aktivna Michelle storila še korak dlje: v Belo hišo je povabila Jimmyja Fallona, gostitelja istoimenskega pogovornega šova, in ga izzvala na športni dvoboj. Z Jimmyjem sta se podila po stopnicah, tekmovala v sklecah, vlečenju vrvi (kjer je Michell pomagal še njen varnostnik), vrtenju obroča, različico igre z žogo med dvema ognjema, ampak le z dvema igralcema in odločilno igro – skakanje v vreči za krompir.

Je pa Michelle v uspeh kampanje očitno vložila vse moči: vključila je tudi družinskega kužka, ki mu je ime Bo. Zanj je bila to menda prva igralska izkušnja ... Sicer pa je Michelle že priznala, da se je pripravljena tudi povsem osmešiti in storiti vse, kar je treba, da bi le prepričala otroke, naj se začnejo bolj posvečati gibanju. 

V družbi slavnih

Ker gre za prvo prvo damo ZDA, ki se je odločila dejavno ozaveščati stare in mlade o pomenu gibanja za zdrav razvoj otrok in mladostnikov, ji znanih in slavnih podpornikov ne manjka: tako se je Michelle pridružila tudi glasbena diva Beyonce, ki je v sklopu kampanje posnela videospot in svojo skladbo iz leta 2007 Get Me Bodied preimenovala v Move Your Body.   

Obamova dama je v sklopu kampanje trenutno na tridnevni turneji, ki obsega štiri zvezne države. Njena prva postaja je bil Des Moines v Iowi, kjer se je zbralo več kot 14.000 študentov.

Kakor koli že, šaljivi prispevek o športni Michelle, ki teka po Beli hiši, zagotovo ne bo škodoval njenemu soprogu Baracku Obami, ki je sicer tudi sam precej aktiven v kampanji. Morda mu bo prinesel celo kakšen dodatni glas, ZDA so namreč vstopile v leto predsedniških volitev. Vsekakor pa bo Barack naporno predsedniško dirko, ki ga čaka letos, dočakal v dobri telesni pripravljenosti, če bo žena poleg mladostnikov spodbujala še njega.

Deli s prijatelji