OD KOD MU DENAR?

Mesića preiskuje protikorupcijski urad

Objavljeno 24. april 2012 11.57 | Posodobljeno 24. april 2012 11.57 | Piše: T. L.

Na zatožni klopi je že nekdanji premier Sanader. Se Hrvatom obeta nova afera?

Stipe Mesić je prejel Gadafijevo pismo

ZAGREB – »Nikoli ni nihče iz uradnih institucij stopil v stik z nekdanjim predsednikom Stjepanom Mesićem v zvezi z nakupom stanovanj niti ne ve nič o domnevnih predpreiskovalnih dejavnostih Uskoka,« je dejal Tomislav Jakić, predstavnik urada bivšega predsednika Mesića.

Mesića naj po pisanju nekaterih hrvaških medijev anonimno prijavili Uskoku ali uradu za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu zaradi domnevno sumljivega nakupa dveh elitnih stanovanj v Zagrebu. Ni namreč jasno, od kod Mesiću denar za nakup v elitni zagrebški soseski pod sljemenskim hribom.

Jakić je stopil v bran nekdanjemu predsedniku in pravi, da nihče ni povedal tega, da Mesić prodaja svoje stanovanje v središču Zagreba, s čimer bo pokril strošek nakupa obeh stanovanj. Za zdaj mu ga še ni uspelo prodati zaradi težkih razmer na nepremičninskem trgu, še dodaja Jakić.

Mesić si je denar za nakup stanovanj izposodil od prijateljev v času, ko ni bil več na položaju predsednika, ravnanje nekdanjega predsednika pojasnjuje Jakić.

Deli s prijatelji