FORBES

Merklova kraljuje na vrhu, Beyonce najvplivnejša zvezdnica

Objavljeno 23. maj 2013 14.36 | Posodobljeno 23. maj 2013 11.50 | Piše: Da. M.

Beyoncein vpliv potrdili tudi pri Forbsu.

Znak podpore.

Najvplivnejša ženska je že osmo leto nemška kanclerka Angela Merkel. Na Forbesovi lestvici najvplivnejših žensk ji sledijo brazilska predsednica Dilma Rousseff, žena Billa Gatesa Melinda, prva dama ZDA Michelle Obama in nekdanja ameriška državna sekretarka Hillary Clinton.

Med poslovnimi ženskami se najviše uvrščajo Sheryl Sandberg iz vodstva Facebooka, ki je na šestem mestu, izvršna direktorica Hewlett-Packarda Meg Whitman, ki zaseda 15. mesto, in izvršna direktorica Yahooja Marissa Mayer na 32.

Beyonce najvplivnejša glasbenica

Pevka Beyonce, ki trenutno navdušuje na svetovni turneji, je po Forbesovi lestvici najvplivnejša glasbenica. Na lestvici 100 najvplivnejših žensk je zasedla 17. mesto, pred njo pa so ženske iz gospodarstva, politike, računalništva in televizijska voditeljica Oprah.

Ostala zvezdniška imena na lestvici so Angelina Jolie na 37. mestu, Sophia Vergara na 38., Lady Gaga na 45. in Shakira na 52. Najvplivnejša manekenka je Gisele Bundchen, ki je zasedla 95. mesto lestvice, iz modnega sveta pa so se na lestvici znašle Anna Wintour na 41., Miuccia Prada na 58. in Diane von Furstenberg na 74.

Na lestvico, ki jo revija objavlja že deset let, se uvrščajo vplivne ženske iz sveta politike, gospodarstva, medijev, zabave, tehnologije in neprofitnih organizacij, razvrščene pa so po »premoženju, prisotnosti v medijih in vplivu«. Stoterica žensk z lestvice ima na družbenem omrežju Twitter skupaj več kot 153 milijonov sledilcev, še navaja Forbes.

Deli s prijatelji