USODNE OHLADITVE

Med vročinskim valom utonilo več otrok in mladostnikov

Objavljeno 05. julij 2015 20.01 | Posodobljeno 05. julij 2015 20.01 | Piše: STA, S. U.

Številni so se odločili, da se bodo ohladili s plavanjem. A danes so zabeležili vrsto nesreč.

BERLIN – Ker se temperature po Nemčije te dni gibljejo blizu 40 stopinj Celzija, so se številni odločili, da se bodo ohladili s plavanjem. A po državi so danes zabeležili vrsto nesreč, v katerih je utonilo najmanj 12 ljudi, med katerimi je bilo več otrok in mladostnikov.

Na Bavarskem je v gramoznici utonil štiriletni otrok, šestletnika pa so med plavanjem v Renu v Kölnu odnesli tokovi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V mestu Siegen je v naravnem kopališču utonil mladostnik. O utopitvah so poročali iz zveznih dežel Baden-Württemberg, Hessen, Hamburg in Brandenburg.

Lani je v Nemčiji utonilo 392 ljudi, večinoma v rekah in jezerih. Nemška zveza reševalcev zato priporoča, naj ljudje plavajo le tam, kjer so prisotni reševalci.

Kar 39,2 stopinje Celzija

Ta konec tedna je v Nemčiji najbolj vroč v letošnjem letu doslej, čeprav temperature niso podrle vročinskega rekorda v višini 40,2 stopinje Celzija iz 1983 in 2003. Najvišjo temperaturo so izmerili v Bad Dürkheimu na jugozahodu Nemčije, kjer se je živo srebro povzpelo na 39,2 stopinje Celzija.

Ponekod so danes po Nemčiji divjala tudi neurja, zaradi katerih sta bili poškodovani dve osebi, drevesa so padala na ceste, meteorna voda je zalivala kleti.

Deli s prijatelji