TERORIZEM

Med katoliško mašo eksplozija, odgovornost za krvavi napad prevzela Islamska država (VIDEO)

Umrli so štirje ljudje, 50 jih je bilo ranjenih.
Fotografija: FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock

Na jugu Filipinov je med katoliško mašo odjeknila eksplozija, v kateri so umrli štirje ljudje, 50 jih je bilo ranjenih, sta sporočili vojska in policija. Po navedbah vojske je šlo za teroristični napad. 

Eksplodiralo je ob 7.40 po krajevnem času (0.40 po srednjeevropskem) med mašo v telovadnici na državni univerzi Mindanao v mestu Marawi, približno 820 kilometrov južno od prestolnice Manila.

Odgovornost prevzela Islamska država

Kot je povedal generalmajor Gabriel Viray, je najverjetneje eksplodirala doma izdelana bomba. »Gre za teroristično dejanje, ki ga je verjetno izvedla islamistična skupina Daulah Islamiyah Maute,« je dejal. Dodal je, da še ugotavljajo, ali gre za značilno bombo te skupine.

Po navedbah načelnika regionalne policijske uprave Allana Nobleze bi bil napad lahko maščevanje za smrt 11 borcev Daulah Islamiyah med vojaško ofenzivo v petek v bližnji provinci Maguindanao.

Filipinski predsednik Ferdinand Marcos je napad obsodil in poudaril, da bodo napadalci zanj odgovarjali. Kasneje je odgovornost za napad prevzela skrajna skupina Islamska država (IS). »Vojaki kalifata so sprožili ekplozivno napravo na velikem srečanju kristjanov ... v mestu Marawi,« so zapisali na družbenem omrežju Telegram.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije