ARETACIJE

Med džihadisti, aretiranimi v Avstriji, tudi Sandi, ki ima podjetje v Celju

Objavljeno 29. november 2014 13.49 | Posodobljeno 29. november 2014 13.49 | Piše: P. Pa.

V operaciji je sodelovalo 900 policistov, preiskave pa so potekale na Dunaju, v Zgornji Avstriji in na Štajerskem.

DUNAJ – Avstrijci so včeraj v operaciji Palmira aretirali 13 džihadistov, še 16 pa so jih pripeljali na zaslišanje. Med aretiranimi naj bi bil tudi Sandi Suljić, ki ima podjetje Med-Beg s sedežem v Celju. Na spletni strani podjetja je naveden kot kontaktna oseba agencije za posredovanje zdravstvenega osebja iz tretjih držav sveta v EU.

Suljić je sicer diplomirani medicinski tehnik ter prevajalec iz nemškega in arabskega jezika. Suljić se na telefonske klice ne odziva, slovenska policija pa je potrdila, da je avstrijskim kolegom pomagala z izmenjavo informacij.

Glavni osumljenci, ki so jih včeraj prijeli avstrijski policisti, so v večini državljani Bosne in Hercegovine, eden izmed njih pa je povezan tudi s Slovenijo, je včeraj poročala oddaja 24ur.

Aretirani naj bi novačili mlade za vojskovanje v Siriji in financirali teroristično mrežo. Osumljenci so stari med 15 in 41 leti. Policistom je zadnji trenutek uspelo aretirati tudi Mirsada Omerovića (bolj znan kot Ebu Tejma), člana vahabitske skupnosti v Gornji Maoči. Povezan je tudi z Bilalom Bosnićem. Omerović, ki naj bi bil vodilni v avstrijski teroristični mreži, ima sicer pet otrok, bil pa je tik pred begom v Sirijo. 

Deli s prijatelji