ŽIVLJENJE NA MARSU

Marsovce uničili
 jedrski napadi?

Objavljeno 28. november 2014 22.21 | Posodobljeno 28. november 2014 22.21 | Piše: Miloš Krmelj

Ameriški znanstvenik John Brandenburg zatrjuje, da je na Marsu obstajalo življenje.

Mars je doživel že več velikih trkov.

Na nedavnem letnem srečanju ameriškega fizikalnega društva je udeležence v zadnjem govoru znanstvenika dr. Johna Brandenburga čakalo pravo presenečenje. Predstavil je namreč teorijo, da je nekdanjo civilizacijo na Marsu izbrisal napad z jedrskim orožjem neke druge tuje vesoljske rase ter da so na Marsu še zdaj prisotni sledovi tega genocida.

Še danes je, tako kot leta 2011, ko je predstavil svoje ugotovitve, prepričan, da je tista značilna in tipična rdeča barva na planetu nastala kot posledica naravne jedrske eksplozije. »Marsova površina je pokrita s tanko plastjo radioaktivnih snovi, vključno z uranom, torijem in radioaktivnim kalijem, in ta vzorec seva ali izhaja iz vroče točke na Marsu,« je tistega leta povedal medijem.

Njegovo proučevanje te teorije se je nato samo še stopnjevalo, in sicer do točke, da jedrska eksplozija nikakor ni bila naravna, ampak jo je načrtovala inteligentna tuja vesoljska rasa. Prav takšne so ugotovitve njegovega zadnjega referata, v katerem ugotavlja, da jedrski izotopi v atmosferi spominjajo na poskuse ali testiranja z vodikovo bombo in so tako lahko »primer civilizacije, ki jo je izbrisal jedrski napad iz vesolja«. Njegova raziskovanja so se osredotočila na »visoko koncentracijo« ksenona-129 v atmosferi Marsa in urana in torija na površini, kar je zaznal Nasin umetni satelit Mars 2001 Odyssey.

Na Marsu bi rad videl človeško posadko

Drugi znanstveniki so sicer že prej poudarjali, da omenjena kemijska elementa nista presenetljiva, saj se ju lahko v naravnem okolju najde kjer koli. Vendar dr. Brandenburg, ki je svoj referat objavil tudi v Journal of Cosmology and Astroparticle Physics, le meni, da so to ostanki dveh jedrskih eksplozij, izvedenih na površini planeta. Iz omenjenega referata izhaja, da je Mars nekdaj imel takšno podnebje kot Zemlja in da je bil ta četrti planet našega sončnega sistema dom rastlinstva in živalstva ter tudi razumnega življenja. To seveda utemeljuje z analizo dveh področij, eno od teh je Cydonia – območje, ki je bilo videti kot »obraz na Marsu« in za katero so pozneje dejali, da je naravna oblika na površini planeta.

Vendar ne glede na to dr. Brandenburg še vedno trdi, da je to izdelek pradavne civilizacije. Tam naj bi ena od domnevnih jedrskih eksplozij izbrisala civilizacijo na območju, imenovanem Cydonia Mensa, druga, manjša, naj bi izbrisala civilizacijo na območju, imenovanem Galaxias Chaos.

Analize posnetkov umetnih satelitov Marsa: 2001 Mars Odyssey, MRO in Mars Express naj bi po njegovem mnenju kazale na močne dokaze erodiranih arheoloških objektov na teh območjih. Iz tega izhaja hipoteza, da sta bili na pradavnem Marsu nekdaj izvedeni vsaj dve jedrski eksploziji oziroma napada. Brandenburg meni tudi, da bi bilo treba čim prej izvesti polet človeške odprave na Mars, da bi lahko raziskali, kaj se je v pradavnih časih na Marsu dejansko zgodilo.

Poznavalec tematike NLP ali neznanih letečih predmetov Nigel Watson pravi, da Brandenburg ni prvi, ki meni, da so se na Marsu dogajali dogodki, povezani z jedrskimi zadevami. Obstajajo zgodbe in razne pripovedi, da je v našem sončnem sistemu potekalo več jedrskih spopadov med tujimi vesoljskimi bitji in naseljenci. To izhaja iz pradavnih zapisov, izjav raznih jasnovidcev in različnih vrst komunikacij.

 

Kdo je dr. John Brandenburg?

Poleg izjemno nenavadne in gotovo sporne teorije ima dr. John Brandenburg precej normalno in ugledno kariero. Na kalifornijski univerzi Davis je prejel doktorat iz fizike plazme, trenutno pa dela kot fizik plazme pri družbi Orbital Works v Madisonu v ameriški zvezni državi Wisconsin. Pred tem je delal na različnih področjih, povezanih s tehnologijo pogonov. Bil je tudi svetovalec za vesoljsko obrambo izstrelkov in za usmerjena orožja. Napisal je več knjig, zadnja, ki bo izšla februarja 2015, ima naslov Smrt na Marsu: Odkritje planetarnega jedrskega pokola.

 

Deli s prijatelji