TRAGIČNA ZGODBA

Mama mrtvega dečka: Vse sva naredila iz ljubezni

Objavljeno 11. september 2015 09.54 | Posodobljeno 10. september 2015 21.13 | Piše: T. Pa.

Otroka sta raje zdravila z naravnimi metodami.

Dečkova starša.

REKA – V začetku tedna je javnost pretresla žalostna zgodbaimagedečka, ki je umrl v reški bolnišnici zaradi nehodgkinovega limfoma. Plaz komentarjev je sprožila predvsem vest, da sta starša Viktor B. in Hana G. zavrnila zdravljenje s kemoterapijo in dečka raje zdravila z manj agresivnimi metodami. 

Preizkusila sta naravne metode

Četrtega avgusta, ko sta starša devetletnega Inuka B. pripeljala v reško bolnišnico, so zdravniki ugotovili, da je bolezen v naprednem stadiju, in jima priporočili takojšnje zdravljenje s kemoterapijo, poroča hrvaški portal 24sata. Starša sta presodila, da je kemoterapija preveč agresivna za devetletnika, in sina odpeljala domov. Otroka sta zdravila z naravnimi in manj agresivnimi metodami, kot so soda bikarbona in limona (Simoncellijeva terapija), z naravnimi sokovi po napotkih dr. Gersona (Gersonova terapija, ki jo poznamo od leta 1934) in raznimi zeliščnimi kapljicami ter antibiotiki na isti osnovi. Poskusila sta tudi kupiti konopljino olje, ki je na Hrvaškem nelegalno in ga zato nista dobila pravočasno, pravi oče Viktor.

Vse sta storila iz ljubezni

Po besedah mame Hane sta vse storila iz ljubezni do sina: »Moj otrok ni hotel v bolnišnico in ni hotel, da bi ga zbadali z iglami. Izpolnjevala sva njegovo željo. Bil je inteligenten otrok in vedel je, kaj potrebuje.«

Slovo od Inuka

Od malega Inuka se je v torek poslovila velika množica ljudi. V OŠ Omišalj so mu na prvi šolski dan posvetili mašo, sošolci in učitelji pa so se mu poklonili tudi z minuto molka.

 

 

Deli s prijatelji