USODA

Mali nasmejani borec (7) premagal dva raka

Objavljeno 10. april 2014 14.07 | Posodobljeno 10. april 2014 14.07 | Piše: A. K.

Pri štirih letih so mu odkrili tumor na možganih, pred nekaj meseci pa še levkemijo.

Neuklonljivi 7-letni borec.

LONDON – Očetu in materi 7-letnega Laughlina Whiteleyja, ki ga domači ljubkovalno kličejo Lockey, se je od srca odvalil ogromen kamen. Njun sin, ki so mu v zadnjih letih diagnosticirali dve vrsti raka, nazadnje pa zdravniki družini več niso dali veliko upanja, je zdrav.

Po možganskem tumorju še levkemija

Lockeyju so pri štirih letih odkrili meduloblastom, maligen in hitro rastoč tumor možganov, ki najpogosteje prizadene otroke. Po mučnih kemoterapijah so starši mislili, da se je končno izvlekel iz krempljev zahrbtne bolezni, a so jim pred nekaj meseci zdravniki povedali, da ima deček akutno mieloično levkemijo, ki se je najverjetneje razvila zaradi močnih kemoterapij, s katerimi so dečka zdravili zaradi možganskega tumorja.

Dedek in babica na obisku

Februarja letos so dečku presadili matične celice, zdravniki pa so dva meseca po presaditvi staršem sporočili, da se mu zdravje izboljšuje in da bo po vsej verjetnosti povsem okreval. Čez nekaj tednov ga lahko odpeljejo domov. »Ne moreva povedati, kako zelo srečna sva,« je povedala dečkova mati Andrea Poyser.

Vesel, da bo lahko kmalu zapustil bolnišnico, je tudi mali Lockey, ki na twitterju redno objavlja fotografije. Na eni izmed zadnjih se smehlja, objavil pa je tudi fotografijo z dedkom in babico. »Na mojih vratih ni več zelenega znaka, zato me lahko dedi in babi obiščeta,« je zapisal pod fotografijo.
 

Deli s prijatelji