V PRTLJAGI

Malezijci: Na letalu so bile nevarne baterije, ki bi lahko zagorele

Objavljeno 21. marec 2014 18.03 | Posodobljeno 21. marec 2014 18.03 | Piše: P. J.

Pregledali so sezname prtljage in ugotovili, da so bile na letalu nevarne baterije.

KUALA LUMPUR, PERTH – Malezijske oblasti so priznale, da je so bile na letalu, ki je izginilo, tudi vnetljive li-ionske baterije. »Podatki o prtljagi kažejo, da so bile na letalu li-ionske baterije, ki spadajo v posebno kategorijo, saj so zelo nestabilne na velikih višinah in se lahko vnamejo in zagorijo, če niso transportirane na odgovoren način,« so dejali na novinarski konferenci.

Iščejo, iščejo, a ne najdejo

Avstralske oblasti medtem nadaljujejo iskalno akcijo na jugu Indijskega oceana, za katerega so že dejali, da se iskalna akcija skoraj ne bi mogla odvijati na bolj problematičnem ozemlju. Trenutno območje iskanja se nahaja daleč od začetne smeri letenja letala, ki je na krovu nosilo 239 potnikov.

Ker iskalna akcija včeraj in danes ni obrodila sadov, so avstralske oblasti danes dejale, da je mogoče, da sta oba plavajoča predmeta, ki ju je zaznal satelit, potonila ali pa da je enostavno šlo za dva zabojnika, ki sta padla z ladje, ki je plula na tem območju.

Iskanje naj bi za danes končali, nadaljevali pa ga bodo jutri. Na poti je tudi kitajski ledolomilec, ki je decembra pomagal pri reševanju ruske ladje Akademik Shokalskiy. Kar 2350 kilometrov veliko območje preletava pet letal, a jim za zdaj še ni uspelo najti ničesar.

Deli s prijatelji