VEDNO NASMEJAN

Malemu Romeu (3) so odrezali noge. Sestrica: Povsod ga bom nosila

Objavljeno 04. julij 2015 00.55 | Posodobljeno 03. julij 2015 14.32 | Piše: A. L.

Malček se tudi po 36 operacijah, v katerih je ostal brez nog, še vedno rad šali.

Junak Romeo.

Triletnik se je med izletom pritoževal, da ne more hoditi. Le 72 ur kasneje je ostal brez nog. A njegova reakcija je tisto, kar je presenetilo vse. Mami Katie Hadley (43) je namreč mali Romeo dejal: »Vsaj nohtov na nogah mi ne bo treba več striči.«

Zdravniki: pripravite se najhujše

Vse se je začelo z izletom k pohištvenemu trgovcu. Med pohajkovanjem je imel malček težave s hojo. Ko mu je mama zavihala hlačnico, je opazila vijoličasto kožo. Pomislila je, da gre za borelijo, zato je hitro odbrzela k zdravniku. Tam pa so ugotovili, da ima triletnik obliko gangrene (purpura fulminans), ki je pogosto lahko usodna. Nemudoma so ga odpeljali na intenzivno nego, kjer so ga uspavali in priklopili na naprave. Staršem so dejali, naj se pripravijo na najhujše. Katie se spominja, kako so molili ob njem in si želeli, da se mu uspe iztrgati iz rok smrti.

Le dva dni pozneje so mu morali nogi nad kolenom amputirati. Operacija je trajala 10 ur. A zdravniki so ugotovili, da je odmrlo še nekaj tkiva, zaradi česar je moral znova pod nož. Noge so mu tokrat odrezali visoko na stegnih. 

Starši so upali, da bo preživel, hkrati pa so razmišljali, kako mu bodo povedali, da nima več nogic. Mamica Katie pripoveduje, da je bil malček navdušen nogometaš in nenehno v pogonu. Skrbelo jo je, kako se bo odzval.

Mali navihanček

Ko se je zdramil iz prisilnega spanja, mu je mama povedala, da so mu zaradi bolezni odstranili nogice. Na začetku je bil tiho in niti ni mogel pogledati navzdol. Čez nekaj ur pa se je že igral. 

Po skoraj šestih mesecih in 36 operacijah so v petek Romea odpustili iz bolnišnice, da se je lahko pridružil mami, očetu Jonu in šest let starejši sestri Seren

Mamica je na malčka ponosna, saj mu nasmešek kljub vsemu ni izginil z obraza. Ko je dojel, da nima več nogic, je bila ena od prvih stvari, ki jih je povedal, da ne bo mogel več nositi svojih najljubših tenisk. Potem pa se je nasmejal in dejal: »Mi pa vsaj ne bo treba več striči nohtov na nogah.«

Njegov humor je še vedno prisoten. Včasih reče za nogavice, potem pa pogleda z nasmeškom in doda, da se samo heca.

Ljubezen sestrice

Romea sta Halleyjeva posvojila. Katie se je trudila zanositi še v drugo, a ni šlo. Spominja se prvega srečanja z njim: »Bil je tako prikupen in hitro se je vklopil v našo družino. Seren si je vedno želela mlajšega brata in je takoj, ko smo ga pripeljali domov, pazila nanj. Ljubezen do njega pa je zdaj še večja. Ko ga je v bolnišnici videla brez nogic, mu je rekla, da ga bo nosila, kamor koli bo treba, poroča Mirror.

Deli s prijatelji