VELIKA MADŽARSKA

Madžari obglavili slovensko kuro

Objavljeno 05. junij 2012 00.10 | Posodobljeno 05. junij 2012 00.08 | Piše: A. L.

Skrajna desnica se rada spominja velike Madžarske.

BUDIMPEŠTA, LJUBLJANA – Madžari želijo prek nagradne igre, tako poroča srbski Press, »zrušiti« trianonsko mirovno pogodbo. Ta je bila podpisana 4. junija daljnega leta 1920 med antantnimi silami in njihovimi zaveznicami na eni strani in Madžarsko kot naslednico Avstro-Ogrske oz. ogrskega dela nekdanje monarhije na drugi. Po njej je Madžarska ostala brez dveh tretjin ozemlja, na račun tega pa je precej pridobila tudi Kraljevina Srbov, Hrvatov in Slovencev.

Za sodelovanje v nagradni igri »skrajne desnice« (stranka Jobbik) je treba poslati fotografije, ki obujajo spomin na nekdanjo Madžarsko, število všečkov (pritiskov na gumb 'všeč mi je') pa bo določilo zmagovalca.

Nagrade

Glavna nagrada je spomenik Trianonu v vrednosti 1000 evrov, druga nagrada je spominska plošča Miklosu Horthyju, ki jo bo dobitnik lahko obesil na svojo hišo, tretjeuvrščenemu pa bo pripadla lesena posoda v obliki velike Madžarske, je na spletni strani zapisal predstavnik Jobbika Csanad Szegedi. Vsem sodelujočim bodo poslali nalepko za na vozilo, ki označuje nekdanje meje velike Madžarske. Szegedi je ob tem dejal, da je trianonsko pogodbo najprej treba zrušiti v glavah.

Nagradna igra se je začela 2. junija, trajala pa bo mesec dni.

Deli s prijatelji