STAVKA

Lufthansa zaradi stavke odpoveduje polete

Objavljeno 04. september 2012 12.07 | Posodobljeno 04. september 2012 12.08 | Piše: Ma. F., STA

Kabinsko osebje tokrat stavka v Frankfurtu in Berlinu, popoldne še v Münchnu.

FRANKFURT – Kabinsko osebje nemškega letalskega prevoznika Lufthansa tokrat stavka v Frankfurtu in Berlinu. V Frankfurtu se je osemurna stavka začela ob 6. uri, v Berlinu pa ob 5. uri. Ob 13. uri bo kabinsko osebje 11-urno stavko začelo še na münchenskem letališču. Lufthansa je v Frankfurtu že odpovedala polovico načrtovanih letov na kratkih in srednjih progah.

V Lufthansi so odpovedali kar nekaj letov tudi na dolgih progah, a najbolj prizadeti so tako kot v petek, ko je kabinsko osebje stavkalo le v Frankfurtu, predvsem leti znotraj Nemčije in Evrope. Skupaj je bilo odpovedanih okoli 180 letov.

Na drugem največjem evropskem letališču je spet nastala velika gneča, o takih težavah kot v petek, ko so morali za krajši čas zapreti celotno letališče, pa za zdaj ne poročajo.

Pri nas težav ne pričakujejo

Z Aerodroma Ljubljana so sporočili, da težav zaradi današnje stavke ne pričakujejo, a jih ne morejo popolnoma izključiti. Dogajanje pa natančno spremljajo. Za zdaj do zamud ali odpovedi zaradi Lufthansine stavke ni prihajalo.

Sindikat Ufo vodstvo družbe jezi predvsem z načinom napovedovanja stavke. Sindikat je tako podrobnosti današnjih stavkovnih dejavnosti predstavil v ponedeljek pozno zvečer, šest ur pred začetkom stavke. V Lufthansi opozarjajo, da je to skrajno nepošteno do potnikov.

Deli s prijatelji