SVET ŠTEVILK

Lovci na nezemljane

Objavljeno 07. februar 2015 08.19 | Posodobljeno 07. februar 2015 08.19 | Piše: T. P.

Kje iskati sledi za morebitnimi obiskovalci iz vesolja in zbirati podatke o neznanih letečih predmetih?

Eno bolj priljubljenih zbirališč zanesenjakov je Avtocesta nezemljanov, ki se vije skozi nevadsko puščavo. Foto: YouTube

Smo sami v vesolju ali le njegov drobec? So zunajzemeljska bitja resnično že obiskala naš planet in se morda celo vtihotapila med nas ali pa so to zgolj blodnje omračenih umov? S temi vprašanji si ljudje že stoletja belijo glavo. A čeprav vera v nezemljane ni trdna znanost in ob misli na zunajzemeljsko življenje prizemljeni skeptiki zgolj zmajujejo z glavo, so nekateri vendar prepričani o obstoju življenja zunaj meja naše oble. Prepričani, da je bilo marsikaj pometeno pod preprogo, še zlasti ob pričanjih o letečih krožnikih, neznanih letečih predmetih in svetlečih se kroglah, ki lebdijo na nebu, potem pa izginejo z izjemno hitrostjo. In nekateri kraji na zemlji naj bi že skoraj kot magnet privlačili zunanje obiskovalce, zaradi česar zanesenjaki hitijo tja, v upanju, da vendar uzrejo bitja iz vesolja.

1. Anglija: slovi po skrivnostnih krogih sredi žitnih polj, zato ni čudno, da tja derejo verniki v obstoj zunajzemeljskega življenja. V prvi vrsti morda v mestece Warmister, kjer nebo neredko ožarčijo žareči oranžni diski, ki izpuhtijo v nebo. Kraj je postal priljubljeno mesto oprezanja za znaki življenja onkraj našega planeta zlasti v 60. in 70. letih minulega stoletja, ko naj bi stotine, če ne več tisoč ljudi na nebu opazilo dokaze o obstoju nezemljanov. Za dodaten ščepec skrivnostnosti pa poskrbi še sloviti Stonehenge v bližini, po mnenju nekaterih nikakor ne delo tuzemskih ljudi.

2. Škotska: začelo se je v 90. letih, od tedaj pa se je mestece Bonnybridge prelevilo v morda svetovno prestolnico NLP-navdušencev. Tamkajšnje oblasti naj bi namreč prejele 300 ali tudi več trditev o opažanjih nenavadnih letečih predmetov na leto, od diskov do lebdečih plovil v obliki cigar.

3. Čile: med visokimi andskimi vršaci ljudje že desetletja pričajo o nenavadnih pojavih na nebu, od leta 1995 jih prijavijo tudi okoli sto na leto. Njihova koncentracija naj bi bila najgostejša blizu mesteca San Clement, zaradi česar so pred sedmimi leti tamkajšnje oblasti v njegovi neposredni bližini odprle celo posebno NLP-pot, ki se vije 19 kilometrov po tamkajšnjih planotah, menda idealnih za pristajanje neznanih letečih predmetov. Čeprav igra pri tem verjetno vsaj manjšo vlogo tudi turizem, saj se je ob poti odprla vrsta restavracij in hotelov.

4. Rusija: Soči je lani morda polnil naslovnice kot prizorišče zimskih olimpijskih iger, še prej pa je glas o tem ruskem mestu odmeval med tistimi, ki verjamejo v zunajzemeljska bitja. Zlasti ob obalah Črnega morja naj bi ljudje pogosto videvali svetleče in leteče predmete na nebu, pri vasici Molebka, znotraj Urala, pa so Rusi postavili celo leseni kip nezemljana, ki naj bi zaznamoval kraj z največ tovrstnimi videnji.

5. Območje 51: če govorimo o lovcih na nezemljane, nikakor ne moremo mimo skrivnostnega vojaškega Območja 51 sredi peska nevadske puščave, za katerega se šušlja, da naj bi bil kraj skrivnih vojaških operacij in eksperimentov na neznanih letečih plovilih. V njegovi bližini pa vodi tudi 158 kilometrov dolg odsek avtoceste, ki so ji – zaradi nenavadnih videnj in dogajanj v njeni bližini – nadeli kar vzdevek Extraterrestrial highway (Avtocesta nezemljanov).

Deli s prijatelji