DVOLIČNEŽ

Lord pridigal o morali,
 a prirejal divje orgije

Objavljeno 28. julij 2015 20.45 | Posodobljeno 28. julij 2015 20.45 | Piše: E. B.

Njuhal je kokain in se zabaval s prostitutkama, šokantni posnetek objavil The Sun.

Foto: Printscreen

»Dejanja peščice lahko oblatijo ugled celotne skupnosti. Škandali so vedno najboljše naslovnice,« so slovite besede lorda Johna Buttifanta Sewela, enega najuglednejših članov lordske zbornice, v kateri je deloval tudi kot nadomestni predsednik in član posebne komisije, ki je bdela nad ravnanjem eminentnežev na vrhu države.

Zarečenega kruha pa se seveda največ poje, tako je prav lord Sewel, samooklicani moralnež, poskrbel za neverjetni škandal in eno od Sunovih najboljših naslovnic. Ugledni politik je že odstopil s položajev pri komisiji in od vodenja 800-glavega zgornjega doma parlamenta, še vedno pa je član britanskega templja demokracije, kamor je kot zagrizeni laburist v devetdesetih vstopil kot desna roka Tonyja Blaira. Če ne bo odstopil sam, kar mu za zdaj menda še na misel ne pride, ga lahko po novem pravilniku izločijo preostali parlamentarci, pomembna odločitev bo zanesljivo znana že v prihodnjih dneh. Afera Sewel se bo v otoško politično zgodovino nedvomno zapisala kot ena najšokantnejših, lord je namreč v stanovanju, v katerem brezplačno živi po zaslugi svojega mandata (ta mu prinese, mimogrede, 120.000 evrov letne plače in še neobdavčenih 50 tisočakov za namestitev blizu delovnega mesta), prirejal prave orgije s prostitutkami, med katerimi si je razpoloženje dvigoval tudi s kokainom. Sewel je zdaj tarča politikov, razjarjene javnosti in Scotland Yarda, ki njegovo ravnanje preiskuje s kazenskega stališča, uživanje in posest kokaina bi mu lahko namreč prinesla tudi sedem let zapora.

Zgodba verjetno ne bi bila tako šokantna, če ne bi prav zdaj osramočeni Sewel sodeloval pri pisanju novih zakonov o kaznovanju spolnih prekrškov, lastnikov bordelov in ljudi, vpletenih v kakršno koli obliko prostitucije, o morali pa je pridigal tudi v svojih vrstah in grozil z izključitvijo vsakomur, ki bi se vdal nedopustni skušnjavi. Lord ima tako najmanj dva razloga za odstop, ga spodbujajo strokovnjaki: kot politična osebnost, ki naj bi uživala zaupanje (in finančno podporo) javnosti, je zagrešil kaznivo dejanje, povrhu pa je izkazal neprekosljivo dvoličnost. Za takšno ravnanje si nikakor ne zasluži 420 evrov na dan, kolikor bi mu prineslo običajno poslanstvo v zbornici brez dodatnih funkcij, ves sistem bo ob zaupanje volivcev, če Sewel ne odstopi, opozarjajo poznavalci!

Ženino fotografijo pred zabavo pospravil

Kako je nastal 45-minutni videoposnetek, do katerega se je po neznanih poteh dokopal razvpiti The Sun, še ni znano, najverjetneje sta ga ustvarili dekleti na poziv sami, a javnosti to pravzaprav niti ne zanima. Dejstvo je, da je 69-letni Sewel usodnega dne v londonskem stanovanju, v katerem je živel med delavniki, zabaval prostitutki, ki naj bi bili stari okoli 25 let in ki jima je ponudil tudi t. i. kokakolo, potem pa jima na videz zmedenima pojasnil, da ima v mislih drogo. Dekleti, ki naj bi jima lord plačal po tristo evrov na noč, sta ponudbo zavrnili, si pa je pošteni odmerek z bankovcem za pet funtov v nos pognal Sewel, lord, ki je nekaj vrstic ponjuhal tudi s prsi ene od prostitutk, pa je drogo zalil s penino in vodko. Posnetek še razkrije, da je lord, preden se je prepustil divji zabavi, fotografijo tretje, zdajšnje žene lady Jennifer odstranil, pogovor z dekletoma pa jasno razodeva še, da sta se prostitutki že velikokrat prej sestali z umazanim lordom, ki da je vsako zabavo začinil z belim prahom. In še, Sewel je gostjama potožil, da narodu služi za – mizerno plačilo.

Osramočeni politik je v skromni izjavi za javnost namignil, da želi še naprej služiti svojemu narodu, njegova družina, pred katero so nedvomno neusmiljeni časi, pa se je ovila v molk. Še pojasnimo, Sewel se je prvič poročil 1968., z Rosemary ima dva otroka, zdaj 38-letnega Thomasa in 36-letno Kate. Drugič je stopil pred oltar 1988., takrat je vzel klinično psihologinjo Leonoro, otrok nista imela. S tretjo ženo, ki jo je vzel leta 2005, in njenima otrokoma iz prejšnjega zakona, ki imata menda njegov priimek, živi na razkošnem posestvu, vrednem 1,7 milijona evrov, blizu Aberdeena na Škotskem.


Deli s prijatelji