KRUTO BREZ PRIMERE

Leto in pol stara deklica od rojstva v prtljažniku

Objavljeno 28. oktober 2013 21.45 | Posodobljeno 28. oktober 2013 21.45 | Piše: STA, M. U.

Malčica trpi za hudimi motnjami v razvoju.

Fotografija je simbolična. Foto: Boštjan Okorn

PARIZ – Francijo pretresa primer deklice, ki je očitno že od rojstva morala živeti v avtomobilskem prtljažniku. Njeno trpljenje so prekinili mehaniki, ki so deklico odkrili, potem ko je mati avtomobil pripeljala na popravilo.

Deklica ležala v lastnih iztrebkih

Eden od delavcev v avtomobilski delavnici je zaslišal zvoke, ki so prihajali iz prtljažnika, in ga odprl. Kar je zagledal, ga je povsem zgrozilo – v njem je ležala punčka v lastnih iztrebkih, dehidrirana in vsa vročična. Odpeljali so jo v bolnišnico, zdravniki pa so ugotovili, da zaostaja v rasti in razvoju. Malčica je bila skrita, očitno od rojstva, in kar je še hujše, ima hude motnje v razvoju, je povedal lokalni tožilec. Dekličino 45-letno mater in njenega 40-letnega partnerja so v nedeljo aretirali in obtožili zlorabe ter ogrožanja mladoletne osebe. Sadističnima brezvestnežema grozi do 10 let zaporne kazni.

Rodila na skrivaj

Mati je policiji povedala, da je rodila na skrivaj in da o dekličinem obstoju nihče ni vedel, niti njen partner, ki je dekličin oče. Par ima še tri otroke – štiriletno deklico in dva fanta, stara devet in deset let. Po aretaciji staršev so otroke prevzeli socialni delavci.

Deli s prijatelji