SVET ŠTEVILK

Letališča za pozabo

Objavljeno 28. november 2014 17.53 | Posodobljeno 28. november 2014 17.55 | Piše: T. P.
Ključne besede: letališče

Nekaterim letališčem je izkušnjo prihoda in odhoda uspelo narediti še bolj mukotrpno.

Če prtljaga sameva 90 dni, je za vas za vedno izgubljena.

Zaradi popolne odsotnosti udobja, izjemne nesnage, zastarelih objektov in neprijaznosti osebja si morda celo premislimo in pobegnemo nazaj domov. Tu je seznam desetih najbolj nepriljubljenih letališč.

1. Benazir Bhutto, Islamabad, Pakistan: nezavidljivo lento najslabšega letališča tega leta si je prislužilo pakistansko mednarodno letališče, ki ga nekateri potniki primerjajo kar z zaporom. Ob nikakršnih higienskih standardih, pomanjkanju tehnologije na vsakem koraku, muhastih varnostnih pregledih in podkupovanjem na vsakem koraku na vas namreč prežijo še agresivni taksisti in prevaranti, ki ne počakajo niti, da odkorakate z letališča.

2. Kralj Abdulaziz, Jeddah, Savdska Arabija: zaščitni znak drugega med najslabšimi so dolge čakalne vrste, neudobni kovinski stoli in imigracijski uslužbenci, ki vas sprejmejo z neprijaznostjo, celo aroganco.

3. Tribhuvan, Katmandu, Nepal: mednarodno letališče naj bi bilo kot avtobusna postaja v revni mestni četrti, odlikujejo pa ga umazane kadilnice, prostori brez normalnega zraka in graje vredna nesnaga. Dobiti milo v toaletnih prostorih pa je kot zadetek na loteriji.

4. Ninoy Aquino, Manila, Filipini: letališče filipinske prestolnice se redno pojavlja med najslabšimi, čeprav so se razmere v primerjavi s prejšnjimi leti malce izboljšale. Kljub temu si je zaradi stalno pokvarjene klimatske naprave prislužilo vzdevek največje azijske javne savne, ki pa ga pestijo še prenatrpanost, pomanjkanje sedežev, neprijazni uslužbenci in smrad, ki se širi iz toalet.

5. Taškent, Uzbekistan: glavna težava naj bi bilo prerivanje, preskakovanje vrst in komolčanje z drugimi potniki, ob čemer letališki uslužbenci le preusmerijo pogled in ne poskrbijo za red.

6. Beauvais-Tille, Pariz, Francija: zastarelost, prenatrpanost in vprašljiva čistoča so prepoznavni znaki tega manjšega pariškega letališča. Za piko na i naj bi tamkajšnje osebje s potniki ravnalo slabše kot s prtljago.

7. Hahn, Nemčija: največja kritika drugega frankfurtskega letališča je puščobno ozračje, ki ne izžareva nikakršne dobrodošlice, ter neudobni jekleni stoli.

8. Orio al Serio, Bergamo, Italija: tu boste le s težavo našli vtičnico za polnjenje vaših elektronskih naprav, poleg tega pa tudi brezžični splet dela bolj izjemoma. Da bo čakanje popolno, se morate soočati z nič kaj prijaznim osebjem. Zato naj bi bila za to letališče edina rešitev, da se ga »poruši do tal in zgradi na novo«, je pogost komentar uporabnikov.

9. Tegel, Berlin, Nemčija: kdor leti s tega berlinskega letališča, se bo srečal z dolgimi čakalnimi vrstami, pomanjkanjem sedežev in nabito polnimi restavracijami, v katerih se zaradi premalo prostora počutite kot sardine v konzervi.

10. LaGuardia, New York, ZDA: skoraj neskončno dolge vrste pri varnostnih pregledih popestri neuslužno letališko osebje, čistoča je na meji še sprejemljivega, kljub svetovljanskosti New Yorka pa boste izbirali le med maloštevilnimi restavracijami.

 

Deli s prijatelji