PROJEKT

Legoland tudi v Aziji

Objavljeno 13. maj 2012 14.44 | Posodobljeno 13. maj 2012 14.44 | Piše: E. B.

Odprli ga bodo septembra v Maleziji.

Tematski park – šesti na svetu, prvi azijski –, vreden skoraj 230 milijonov dolarjev, je že skoraj pripravljen, sestavljen pa bo iz 50 milijonov Legovih opek in modelčkov.

Malezijski park bo razdeljen na sedem tematskih odsekov, imenovanih kraljestvo, domišljija, dežela avantur, tehnika, začetki, mesto in minisvet, namenjen pa bo družinam z otroki, starimi od dveh do 12 let, ter seveda vsem navdušencem nad legendarnimi kockami. Upravitelji pričakujejo, da se bo v legolandu prvo leto na adrenalinskih vožnjah, predstavah in ogledih atrakcij zabavalo več kot milijon ljudi: enodnevne vstopnice so začeli prek spleta prodajati maja, prodali pa so že tudi 35.000 celoletnih, večina kupcev je domačinov. Zabaviščni park v Iskandarju na jugu polotoka, v najhitreje razvijajočem se delu države, bodo lokalne oblasti vključile tudi v turistično ponudbo, do leta 2014 pa načrtujejo še postavitev legolandovega hotela, ki bo tako omogočil večdnevne pustolovske užitke v deželi priljubljenih kock.

Prvi azijski legoland se bo tako pridružil podobnim središčem na Danskem, v Veliki Britaniji, Nemčiji, na Floridi in v Kaliforniji, poleg danskega pa je edini, ki bo ponujal tudi veličasten pogled na celoten park z več kot 40 metrov visokega razglednega stolpa.

Deli s prijatelji