NASEDLI SO MU

Lažni princ naplahtal tudi Pamelo Anderson

Objavljeno 26. junij 2017 10.01 | Posodobljeno 24. junij 2017 22.25 | Piše: L. K.

Stefan Černetić se je izdajal za črnogorskega in makedonskega princa.

Italijanska policija je že pred časom izdala tiralico za razvpitim Stefanom Černetićem, saj se je leta in leta predstavljal kot princ Črne gore in Makedonije, naplahtal je številne predstavnike iz sveta jet seta ter izdatno živel na njihov račun. Te dni so ga le prijeli. Osumili so ga tudi zaradi ponarejenih dokumentov in prevare.

Černetićev črni luksuzni mercedes, ki je bil ozaljšan s črnogorskimi zastavicami ter diplomatskimi označbami, za nameček je z njim prepotoval celotno Evropo, bo še dolgo rojil po glavi marsikomu, ki ga je tako slovesno sprejel. Sedeminpetdesetletniku iz Torina se je uspelo svetu predstavljati kot potomcu Crnojevićev. Lažnemu princu se je uspelo pritihotapiti na nešteto elitnih zabav, sprejemali so ga župani in pravi potomci kraljevih rodbin. Njegovo veličanstvo je tako še pred dnevi sedelo za isto mizo s princesama Danske in Grčije v Atenah, le par dni pred tem se je v družbi šejka in nekega supermodela ponosno nastavljalo fotografskim objektivom tudi na znameniti dirki formule 1 v Monaku!

Na njegovem večnem seznamu naplahtanih se je znašla tudi najpopularnejša Playboyeva zajčica Pamela Anderson. Ne le da je verjela v njegov kraljevi pedigre prestolonaslednika Črne gore in Makedonije, pred njim se je v nekem trenutku celo zaklela, da bi se z veseljem okitila z nazivom ligurijske grofice ter bila potem razglašena za veliko damo Črne gore. Da, lažni princ Stefan je znal resnično zabrenkati na pravo struno. Prevaral je tudi Emilia Romana, to je župan Monopolija, ki je za lažnega princa priredil bogat sprejem in fotografije, na katerih se je postavljal s Černetićem, še do nedavnega razkazoval naokrog kot svetinje. Ljudje z modro krvjo, pa čeprav namišljeno, so vselej še kako prikladni, marsikdo se ob njih počuti kraljevsko. Očitno tudi Romano. Na družabnih omrežjih so se ob Črnogorcu gnetli tudi številni ugledni katoliški in pravoslavni dostojanstveniki, ki gotovo niso niti v snu posumili, da so bili le del dolgoletne prevare. Njegova pravljica, v kateri so se ves čas prelivali najboljše pijače, ženske, luksuzne vile in vozila, se je namreč kon- čala v znanem italijanskem elitnem letovišču, kjer je Černetića vzel pod drobnogled kar vodja restavracije. V oko mu je namreč padla gostija in tako zajeten račun, da je povsem človeško podvomil, pa bo to res tudi plačano?!

Česa takšnega resnično še ni videl. Zato je račun poslal kar na makedonsko ambasado v Italiji, od tam pa so mu odgovorili nadvse preprosto: »Ne pošiljajte nam računov, saj, prvič, ne premoremo prav nobenega princa, ter, drugič, zagotovo si ga ne delimo s Črno goro!« O tem je bilo takoj obve- ščeno italijansko notranje ministrstvo, slednje je že kmalu ugotovilo, da moški na veliki nogi nima prav nobene diplomatske imunitete niti ni nosilec nobenih privilegijev, med drugim so sporočili, da so med preiskavo lažnega princa zaplenili kup ponarejenih diplomatskih potnih listov, mednarodnih nagrad, raznoraznih diplom in potrdil.

Deli s prijatelji