LADJA STRAHU

Ladja groze: na turistični jahti panika zaradi ebole

Objavljeno 19. oktober 2014 18.26 | Posodobljeno 19. oktober 2014 18.28 | Piše: STA, M. U.

Po preplahu se je ladja vrnila v Teksas.

Foto: youtube

GALVESTON – V Teksas se je vrnila velika turistična ladja, na kateri je bila tudi vodja laboratorija v prezbiterijanski bolnišnici v Teksasu, v kateri so zdravili Liberijca, ki je pred časom umrl zaradi ebole. Ladja se je vrnila s križarjenja po Karibih, potem ko potnikom zaradi laborantke niso dovolili izkrcanja v Belizeju in Mehiki. Po vrnitvi so jo takoj pregledali strokovnjaki, prav tako njenega soproga, ki je bil z njo na križarjenju. Nobeden od njiju ni okužen, so poročali lokalni mediji.

Pred naslednjim potovanjem bodo ladjo temeljito očistili

Tiskovni predstavnik lastnice ladje Carnival Cruise je sporočil, da so v soboto s helikopterjem odpeljali na analizo njune vzorce krvi in da nobeden ni okužen z ebolo. Napovedali so, da bodo pred naslednjim potovanjem temeljito očistilo ladjo. Sicer je minilo že 21 dni, odkar je bila laborantka v stiku s testnimi vzorci pokojnega Thomasa Erica Duncana, ki je 8. oktobra umrl zaradi ebole v prezbiterijanski bolnišnici. 

Jahta se je vrnila, potem ko so ji oblasti v Belizeju in Mehiki pred dnevi prepovedale pristati in izkrcati potnico, zaradi česar ni preostalo drugega kot pot nazaj v teksaški Galveston. Potnica se je od takrat prostovoljno osamila v svoji kabini in čakala na današnje izkrcanje. Dve medicinski sestri, ki sta skrbeli za Duncana, sta okuženi z ebolo in ju zdravijo v ZDA.

Deli s prijatelji