ROMATIČNO

Kupila sta hišo in z njo
 800 ljubezenskih pisem

Objavljeno 12. december 2014 08.33 | Posodobljeno 11. december 2014 23.43 | Piše: E. B.

Zakonca na podstrešju odkrila skrinjo, polno romantičnih izpovedi.

Čudovita ljubezenska zgodba, zajeta v več kot 800 pismih in skrita v pozabljenem zaboju na podstrešju. Zakonca Kerrie in Lewis Caven sta nedavno kupila hišo v Birminghamu, njun novi dom pa je, kot kaže, dolga leta varoval romantično zgodbo.

Glavna junaka sta Moira Read in Henry Oliver Forbes, ki sta ljubezen in prijateljstvo prek nadvse ganljivih pisem ohranjala med letoma 1949 in1979: takrat naj bi se, tako predvidevata 25-letni Lewis in dve leti starejša Kerrie, končno poročila in si ustvarila družino, vsa pisma pa potem združila in skrbno shranila. Pisna pričevanja kažejo, da je predvsem Moira, sicer iz Newporta v južnem Walesu, iz neznanih razlogov pogosto potovala v ZDA in Nemčijo, medtem ko naj bi bil Henry po večini doma v Birminghamu, v zdajšnji hiši Cavenovih, odsotnost pa sta si lajšala s pismi, kratkimi in tudi zelo dolgimi, v katerih sta se obsipala z ljubeznijo in izrazi naklonjenosti. »Pisem je mnogo preveč, da bi lahko vse prebrala, jasno pa je, da sta nekoč le zaživela skupaj. Henry je pred dvajsetimi leti umrl, Moira pa ni hotela tu živeti brez njega, zato je šla v dom za onemogle, tako so nama povedali sosedje,« je povedala Kerrie, ki je z možem odkrila zakladnico na podstrešju med temeljitim čiščenjem pred načrtovano prenovo.

Odtlej si na vse pretege prizadevata poiskati svojce pokojnih zakoncev, da bi jim izročila pisma, vendar pri tem nimata sreče. Hišo sta namreč kupila prek nepremičninskega posrednika, ki jima je zaupal, da vanjo ni nihče vstopil že osemnajst let – ostala je prav takšna, kakršno je zapustila Moira! »V shrambi je bila hrana, kuhinja je bila nepospravljena, v spalnici je še vedno ležala njena jutranja halja. Kakor da bi ravnokar odšla! Svojci so hoteli hišo samo prodati, nikogar niso zanimala oblačila in drugi osebni predmeti. Za vse to so potem poskrbeli agentje, vendar so skrinjo na podstrešju očitno spregledali,« je še pojasnila Kerrie, mamica treh otrok, ki je še pristavila, da bosta zakladnico ljubezni, če je ne bodo hoteli potomci romantičnih Moire in Henryja, podarila muzeju. Takšna ljubezen si pač zasluži spomenik. 

Deli s prijatelji