ZA POLNE ŽELODCE

Kuharica za huligane

Objavljeno 16. november 2014 21.42 | Posodobljeno 16. november 2014 21.42 | Piše: S. I.

Ljubitelja dobre hrane iz Kalifornije sta po neverjetnem uspehu svojega kuharskega bloga, polnega veganskih jedi – in kletvic –, izdala še kuharsko knjigo.

Michelle Davis in Matt Holloway. Foto: Reuters

Michelle Davis in Matt Holloway iz Kalifornije sta imela preprost načrt: s kuharskim blogom spodbuditi ljudi k bolj zdravemu, rastlinskemu prehranjevanju. A to sta storila na malce drugačen način: njuni recepti so polni kletvic in mastnih besed. Avtorja spletnega dnevnika sta bila sprva anonimna, toda njune odbito predstavljene veganske jedi so naletele na toliko oboževalcev, da sta se odločila recepte izdati še v knjižni obliki in razkriti svoji identiteti.

Davisova in Holloway sta v intervjuju z britansko tiskovno agencijo Reuters razložila, zakaj sta se na takšen način lotila prepričevanja ljudi, naj jedo bolj zdravo. »Imela sva usrani službi, zato sva začela pripravljati blog, da bi se jaz lahko ukvarjala z recepti, Matt pa bi lahko izpopolnil znanje o fotografiji,« je dejala Michelle Davis. Ime za naslov bloga (in kuharice) sta si izbrala zato, ker sta hotela prepričati ljudi, naj postanejo silaki v kuhinji in prevzamejo nadzor nad tem, kaj jedo.

Ni za vsakogar

»Preklinjava v vsakdanjem življenju, zato so najini recepti polni kletvic. Hotela sva pokazati, da se lahko zdravo prehranjuješ tudi s smislom za humor. Preklinjanje ni za vsakogar, a na spletu je polno veganskih kuharskih blogov brez kletvic,« je dejala Davisova. Na začetku sta bila anonimna prav zato, ker nista hotela promovirati sebe in svojega življenjskega sloga. »Tega je na spletu že dovolj. Blog sva pisala predvsem zase,« je pojasnil Holloway.

In kakšen nasvet imata za ljudi, ki želijo bolje jesti? »Vzemite si čas. Enkrat na teden si skuhajte kaj novega z novimi sestavinami. Poskusite vsaj enkrat na teden pojesti jed, ki ne vsebuje mesa,« sklene Michelle Davis. Mimogrede, oglas za njuno kuharsko knjigo, v katerem ne manjka sočnih izrazov, si je na youtubu ogledalo že več kot 775.000 ljudi. 

Deli s prijatelji