PLESNA

Krize ni, razprodali so tudi lože za 18.500 evrov

Objavljeno 18. januar 2013 19.10 | Posodobljeno 18. januar 2013 19.12 | Piše: T. L.

Za najem lože na plesu dunajske Državne opere bodo nekateri odšteli celoletni zaslužek marsikaterega Slovenca.

DUNAJ –  Dan pred slovenskim kulturnim praznikom, 7. februarja, bodo oči svetovne javnosti zopet uprte v eno najprestižnejših in najbolj razvpitih prireditev na svetu, 57. dunajski operni ples. Gostje, ki se bodo zavrteli po parketu Državne opere, pa so morali seči precej globoko v denarnico: za vstopnico so odšteli 250 evrov, za najem najdražje lože pa celo 18.500 evrov. Vstopnice so za letos že zdavnaj razprodane, prodaja za naslednji ples pa se začne že dan po letošnjem.

Operni ples sodi med vrhunce dunajske plesne sezone, saj si ga zaradi prestiža in udeležbe številnih zvezdnikov iz filmskega in glasbenega sveta ter številnih politikov in gospodarstvenikov na avstrijskem programu ORF ogleda na milijone ljudi.

Čistilke z modernejšimi uniformami

Prirediteljica Desiree Treichl-Stürgkh se je tokrat odločila za modernejšo podobo tega elitnega plesa. Pri garderobah so zato uredili nov bar, dekoriran s silhuetami iz Mozartovih oper in obrobljen s kristali Swarovski. Čistilke pri straniščih bodo dobile modernejše uniforme, operno hišo pa bodo krasili številni nageljni. Poleg baleta Državne opere bosta na prireditvi nastopila tudi moldavska operna pevka Valentina Nafornita in češki basbaritonist Adam Plachetka, orkestru pa bo dirigiral Franz Welser-Möst

Gradbeni mogotec tokrat z Miro Sorvino

Razvpiti avstrijski gradbeni mogotec Richard Lugner je tudi tokrat stopnjeval zanimanje za njegovo letošnjo spremljevalko, z izbiro katere vsakokrat poskrbi za polnjenje časopisnih vrstic. Sophia Loren, Sarah Ferguson, Pamela Anderson, Paris Hilton in Dita von Teese so bile njegove spremljevalke preteklih plesov, letos pa se je odločil za resnejšo spremljevalko: 45-letno ameriško igralko in dobitnico oskarja za stransko vlogo v filmu Mogočna Afrodita, Miro Sorvino.

Plesna sezona v številkah

Operni ples je le eden izmed vseh 450 plesnih prireditev, ki se bodo letos zvrstile v avstrijski prestolnici. Po podatkih dunajske gospodarske zbornice naj bi se jih tokrat udeležilo rekordno število obiskovalcev, kar 490.000. Od teh naj bi jih 375.000 prišlo z Dunaja ter 115.000 iz ostalih zveznih dežel in iz tujine. Od plesne sezone si mesto obeta kar 120 milijonov prometa, saj namerava povprečni obiskovalec za ples zapraviti 245 evrov. 

Deli s prijatelji