PRILOŽNOST

Kraljica Elizabeta II. išče strastnega kuharja

Objavljeno 02. oktober 2013 15.15 | Posodobljeno 02. oktober 2013 15.15 | Piše: U. S.

Da kraljica Elizabeta II. ne bo lačna ...

Kraljica ima menda najraje preproste jedi.

Čeprav naj bi ji bile všeč preproste jedi, kraljica Elizabeta II. vendarle potrebuje kuharja, ki je sposoben ustvariti največje mojstrovine in zna vihteti kuhalnico v skladu z najostrejšimi zahtevami.

Kuhal bo za državne bankete in večerje za dva

Buckinghamska palača išče kuharja, namestnika glavnega, ki bo pripravljal vse: od jedi za državne bankete in kosil za dva v kraljevi rezidenci, kanapejev, s katerimi strežejo na sprejemih, do slavnostnih večerij za 800 ljudi – kajpak vse v skladu z najvišjimi standardi. A to seveda še ni vse: kuhar bo pomagal chefu, glavnemu kuharju, obenem pa bo učil mlade, kot namestnik glavnega kuharja pa mora znati voditi tudi kuhinjo.

Kandidati morajo seveda imeti izkušnje, prijavijo se lahko tisti, ki so delali v dobrih restavracijah, imeti pa morajo strast do hrane. Kuhar bo delal v Buckinghamski palači, a mora biti pripravljen na potovanja v kraljičine druge rezidence, tudi Balmoral, zunaj Londona bo preživel približno tri mesece, piše v oglasu na kraljevi spletni strani in še, da bo imel stike tudi s kraljevo družino. Poleg tega je zaželeno poznavanje francoščine, vsaj tiste, ki se uporablja v kuhinji. Izbranca čaka 45 ur dela na teden, za namestitev je poskrbljeno. Pa še plača: 23.000 funtov na leto. Če vas zanima: prijave sprejemajo do 6. oktobra.

Pa še plača: 23.000 funtov na leto.

Rada ima preproste jedi

Sendvič z marmelado in čokoladna torta spadata med kraljičine priljubljene jedi, je razkril njen nekdanji osebni kuhar Darren McGrady, ki je v kuhinji Buckinghamske palače delal 15 let. Lani je povedal, da je 87-letna britanska monarhinja v resnici ženska s preprostim okusom: čeprav uživa v imenitnih jedeh na državnih banketih, ima za domačo mizo najraje nezapleteno in nezahtevno kulinariko. Dan začne z lahkim zajtrkom, je pojasnil McGrady, sledijo kosilo, popoldanski čaj in večerja, pred spanjem si privošči džin in dubonnet. Tipično kosilo, ki ga postrežejo ob 13. uri, je riba, pečena na žaru, na posteljici iz kuhane špinače. Ob popoldanskem čaju postrežejo torto, čajne kolačke in sendviče brez skorje: kraljica ima najraje medeno torto, ingverjevo ali čokoladno, zadnjo so stregli tudi na poročnem sprejemu princa Williama

Deli s prijatelji